E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıLibya petrolünün akma zamanı geldi---

Libya petrolünün akma zamanı geldi

Libya petrolünün akma zamanı geldi
20 Mayıs 2020 - 07:52 borsagundem.com

Hafter güçlerine karşı üst üste büyük başarılar elde eden ve Vatiyye Üssü'nü ele geçiren Libya Ordusu'nun sözcüsü, "Libya petrolünün akma zamanı geldi" dedi

Libya ordusu resmi sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu Libya petrollerinin tekrar akma zamanının geldiğini bildirdi.

Kununu, sosyal medya hesabı Twitter’den yaptığı paylaşımda, “Libya petrollerinin tekrar akmasının ve suçlu ellere Libyalıların gücüyle vurulmasının zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.

Kununu, dün akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada ise başkent Trablus’un güneyi ve Terhune kentinde bulunan, ülkenin doğusundaki Halife Hafter’e bağlı güçlere seslenerek, teslim olmaları için çağrıda da bulunmuştu.

Libya ordusu dün sabah Hafter'e bağlı güçlerin kontrolünde bulunan Vatiyye Askeri Hava Üssü'nde kontrolü sağlamıştı.

Hafter, Nisan 2019'da başkent Trablus'a yönelik saldırı emri vermesinin ardından, savaş uçaklarıyla başkentin çevresini vurmak için Vatiyye Üssü'nü yoğun biçimde kullanmıştı.

BAE'li Bakan Libya'da ateşkes istedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • METİN SUR22 Mayıs 2020 12:56

    ABD HAM PETROL ALANA VAREL BAŞI 10 DOLAR VERİYOR HABERİNİZ VARMI YANİ -10 DOLARA PETROL VAR :o) 

  • hunkartensi20 Mayıs 2020 21:17

    AB ülkeleri özellikle UMH ye desteğini açıklayan ülkeler elini çabuk tutup burada hükumetle anlaşmalar yapmaya başlamalı en azından satabilecekleri ürünlerin anlaşmalarını yapmala bu o ülkelerin içişlerini de rahatlatacaktır ve bu ülkeler Libya dan petrol alma önceliğini de yakalayacaklardır sonuçta hem mal alacaklar hemde satacaklarbuda ekonomilerini canlandıracaktır