E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLibya ordusunu birleştirmek zor olacak---

Libya ordusunu birleştirmek zor olacak

Libya ordusunu birleştirmek zor olacak
17 Temmuz 2021 - 19:36 borsagundem.com

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu (LUO) ile irtibat halinde olmalarına rağmen orduyu birleştirmenin zor olacağını ifade etti.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Reuters'a verdiği röportajda, "Tabiki, Hafter ile temas kuruluyor. O zor bir askeri kişilik ancak onunla iletişim kuruyoruz. İşler kolay görünmüyor. Libya ordusunu birleştirmek çok zor olacak" ifadelerini kullandı.

Ülkede seçimlerin planlanan tarihte (24 Aralık'ta) yapılmasını taahhüt eden Başbakan Dibeybe, Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'nin bazı üyelerinin ellerindeki otoriteyi bırakmak istemediğini kaydetti ancak bu kişilerin kim olduğunu açıklamadı.

Dibeybe, başkanlığa aday olup olmayacağına henüz karar vermediğini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, perşembe günü düzenlenen Libya konulu oturumun ardından üye devletler, Libyalı taraflar ve ilgili aktörlere ateşkesin uygulanmasına ve paralı askerlerin sınır dışı edilmesine saygı göstermeleri ve desteklemeleri çağrısında bulunmuştu.

BM Libya Özel Temsilcisi ve Libya Destek Misyonu Başkanı Jan Kubis oturumda, Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'nun, Ulusal Birlik Hükümeti'nin bölgeyi kontrol etmesine izin vermediğini öne sürmüştü.

Libya Başbakanı Dibeybe de ülkede paralı askerlerin ve yabancı savaşçıların varlığının devam etmesinin siyasi süreç için gerçek bir tehlike oluşturduğunu ifade etmişti.

Tunus'tan Libya'ya misilleme: Uçak seferleri askıya alındı

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya'daki çirkin eyleme kınama

 

Rusya’da karantina kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)