E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLibya Ordusu'ndan 'Zafer Yolları' harekatı ---

Libya Ordusu'ndan 'Zafer Yolları' harekatı

Libya Ordusu'ndan 'Zafer Yolları' harekatı
06 Haziran 2020 - 12:37 borsagundem.com

Libya Ordusu, sahil kenti Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri kurtarmak için "Zafer Yolları" isimli yeni bir harekat başlattı

Libya Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri için yeni bir operasyonun başlatıldığı duyuruldu.

Ordu Sözcüsü Muhammed Kanunu, Sirte ve Cufra Hava Üssü bölgesinde bulunan milislerden silahlarını bırakarak teslim olmaları için çağrı yaptı.

Tarhune ve Urban kentleri geri alınmıştı

Darbeci Hafter milisleri, bu sabah erken saatlerde Tarhune kentinde Libya Ordusu karşısında yenilgi yaşamış ve Beni Velid'e doğru çekilmişti.

Libya ordusu, daha sonra ise, başkent Trablus’un 100 kilometre güneyindeki Giryan kentine bağlı Urban beldesinde kontrolü sağlamıştı.

Urban beldesi, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin en önemli merkezlerinden biri olarak biliniyor.

Öte yandan Beni Velid şehri Belediye Başkanı, Hafter milislerinin kenti terk ettiğini duyurmuştu.

UMH üst üste başarılar elde etti

Libya ordusu, son dönemde Hafter milislerine karşı üst üste başarılar elde etti.

Son üç gün içinde, başkentin güneyindeki Trablus Uluslararası Havaalanı'nın ardından Ayn Zara, Vadi er-Rebi, Tarhune ve Urban gibi yerleşim bölgelerinden milisleri çıkartarak kontrolü sağlayan Libya ordusu, başkent Trablus il sınırının tamamında da hakimiyet kurduğunu duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Objektif06 Haziran 2020 19:55

    3-4 ay içinde bu iş bitecek Allah'ın izniyle.

  • Hakan06 Haziran 2020 14:11

    Hadi hayırlısı, meşru yönetimle aramıza fitne sokulmazsa, ülkemiz Libya'nın işlerine en büyük katkıyı koyacak, bu yakınlaşma ve açık desteğimiz/kuvvetli işbirliğimizin semeresini göreceğiz. Bal tutan bannağını yalar misali maddi manevi payımızı alacağız.

  • Sa06 Haziran 2020 13:36

    Müslüman sadece Allah a iman eder krallara darbecilere ihtiyaç yok Allah yasaklamış zaten insanlar yöneticilerini seçebilmeli Arab coğrafyasında bir tane ülkeye demokrasi gelse herşey çok farklı olacak Amerika ve İsrailin güdümünde çıkıp özgür olup Müslüman olacaklar

  • Önce vatan06 Haziran 2020 13:31

    Ülkemin dostu dostumdur, Düşmanı düşmanımdır. Dostlara zaferler dilerim

  • BORSACI06 Haziran 2020 12:47

    ALLAH TÜRK MİLLETİNİ ZAFERİNİ DAİMİ ETSİN LİBYA HALKINI DABECİ HAYİNLERDEN KORUSUN.

  • Objektif06 Haziran 2020 19:57

    Allah Türk milletinin Zaferini daim etsin şeklindeki yoruma eksi veren Hainler Bir gün sizde o kafese gireceksiniz o sakladığınız deliklerden çıkartılacaksinız hiç merak etmeyin.