E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLibya mutabakatı için Türkiye'den bir hamle daha!---

Libya mutabakatı için Türkiye'den bir hamle daha!

Libya mutabakatı için Türkiye'den bir hamle daha!
12 Aralık 2019 - 12:47 borsagundem.com

Türkiye, Libya ile imzalanan mutabakat muhtırasının tescili için BM'ye bildirimde bulundu.

Türkiye, Libya ile imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının tescili için Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirimde bulundu.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye, Libya ile 27 Kasım'da imzalanan ve 8 Aralık'ta yürürlüğe giren mutabakatın tescil edilmesi amacıyla dün BM'ye bildirim yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, İstanbul'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nın yürürlük tarihinin 8 Aralık 2019 olarak tespit edildiği belirtilmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada, mutabakata Libya'da hükümetin, Türkiye'de TBMM'nin onay verdiğini belirterek, "Yürürlükle ilgili kararnamenin Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanmasıyla birlikte BM'ye tescilini de yapacağız. Hem anlaşmayla ilgili birlikte bilgi veriyoruz hem de batı sınırları belirlenmiş yeni kıta sahanlığımızı da BM'ye tescil ettiriyoruz." demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir dost12 Aralık 2019 18:17

    güzel antlaşma...dışişlerini tebrik ederim ...

  • HepKarşı12 Aralık 2019 18:04

    Libya Mutabakatı da CHP'yi memnun etmedi - Aydınlık : https://www.aydinlik.com.tr/libya-mutabakati-da-chp-yi-memnun-etmedi-politika-aralik-2019 

  • HÜLYA ÇİFTCİ12 Aralık 2019 14:43

    kılıçtaroğlu iktidarda olsu 1  Metre dahi akdenizde yer alamaz idik.

  • doğru12 Aralık 2019 18:02

    CHP aleyhine en ufak söz söyleyen troll mu oluyor. Doğruya doğru CHP li yöneticin açıklama yapıyor, karışmayalım diye:https://www.chp.org.tr/haberler/chp-genel-baskan-yardimcisi-cevikozden-turkiye-ile-libya-arasinda-imzalanan-anlasmalara-iliskin-aciklama . AKP'lilerde size hain deyince hazmedemiyorsunuz.

  • Mehmet Tosun12 Aralık 2019 16:09

    Hulya trolmusun? degilsen kesin hukmunu aciklamani bekliyoruz.

  • 👍12 Aralık 2019 14:31

    👍👍👍🇹🇷🇹🇷🇹🇷

  • İrfan12 Aralık 2019 12:53

    Helal olsun

  • NOMEN DİKTAŞ 12 Aralık 2019 12:53

    MUHTEŞEM VE ÇOK YERİNDE BİR BAŞVURU BU BM TARAFINDAN ONAYLANIRSA DENGELER YENİDEN DEĞİŞECEKTİR.

  • Azad12 Aralık 2019 15:01

    Onaylanırsa, eyvallah, çok iyi olur. Libya'da Ruslar'ın desteklediği Hafter güçleri , başkent Trablus'u ele geçirir,yönetime el koyar, önceki yönetimin yaptığı anlaşmayı tanımıyorum ,derse ne olur. İnşallah hayırlısı olur