E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLibya krizinin çözümü için üçlü zirve---

Libya krizinin çözümü için üçlü zirve

Libya krizinin çözümü için üçlü zirve
30 Aralık 2019 - 14:10 borsagundem.com

Merkel, Erdoğan ve Putin Libya çatışması için diplomatik çözüme ulaşma çabalarını görüştü

Alman Hükümet Sözcüsü, Başbakan Angela Merkel'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iki ayrı telefon görüşmesinde Libya çatışması için diplomatik çözüme ulaşma çabalarını görüştüğünü belirtti.

Hükümet sözcüsü, "Diplomatik çabaları güçlendirmek için daha fazla görüş alışverişi yapılması kabul edildi" dedi ve Merkel'in Pazar günü yapılan telefon görüşmeleri sırasında Putin ve Erdoğan ile Suriye'de yaşanan gelişmeleri görüştüğünü de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da dün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini; görüşmede Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ile ikili ilişkilerin ele alındığını duyurmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da dün yaptığı açıklamada Ankara'nın Libya'ya asker göndermesine izin veren mevzuatı hızlandırmaya çalışırken, Libya çatışmasının kaosa sürüklenme ve
Suriye gibi olma riski konusunda uyardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)