E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLibya Başbakanı: Türkiye ile yaptığımız anlaşmalara karşı çıkmaları beni ilgilendirmez---

Libya Başbakanı: Türkiye ile yaptığımız anlaşmalara karşı çıkmaları beni ilgilendirmez

Libya Başbakanı: Türkiye ile yaptığımız anlaşmalara karşı çıkmaları beni ilgilendirmez
06 Ekim 2022 - 01:52 borsagundem.com

Libya Başbakanı Dibeybe açıklamasında Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırasına karşı çıkanları eleştirerek, enerji alanında birçok ülkeyle anlaşmalar yapacaklarını belirtti.

Trablus merkezli "February" televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, "Bazı ülkelerin Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırasına karşı çıkması beni ilgilendirmiyor." dedi.

Türkiye ile imzalanan anlaşmalarda yanlış olmaması için bir yıl boyunca tartışıldıktan sonra imza attıklarını dile getiren Dibeybe, Türkiye ile yapılan anlaşma doğrultusunda Libya karasularında petrol arama çalışmalarını başlatmaktan geri adım atmayacaklarını söyledi.

Dibeybe, anlaşmalarla ilgili olarak haklarından taviz vermeyeceklerini belirterek "Türkiye ile imzalanan deniz anlaşmasına göre, petrol arama çalışmaları yapılacak, haklarımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz. İmzalanan protokol, bölgesel sularımızdaki büyük petrol servetimizi ve buna bağlı yatırımlarımızı güçlendirecek." açıklamasında bulundu.

ABD'den Libya'ya Türkiye ile mutabakat tepkisi

 

Türkiye ve Libya'dan doğalgaz mutabakatı

 

Türkiye'den üst düzey bir heyet Libya'ya gidecek

 

Libya Petrol Bakanı: Petrol alanlarının yüzde 40'ı aranmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)