E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLibya Başbakanı Serrac istifa kararından vazgeçti---

Libya Başbakanı Serrac istifa kararından vazgeçti

Libya Başbakanı Serrac istifa kararından vazgeçti
30 Ekim 2020 - 21:51 borsagundem.com

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac istifa kararından vazgeçtiğini duyurdu.

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, ekim ayı sonunda istifa etme kararından vazgeçtiğini açıkladı. 

Libya Başbakanlık Sözcüsü Galib el-Zaklai, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan Serrac'ın, Libyalı taraflar arasında devam eden diyalog görüşmeleri tamamlanana kadar istifa etme kararından vazgeçtiğini duyurdu. 

Serrac'ın kararının, "Trablus'taki Temsilciler Meclisi, Devlet Yüksek Konseyi, Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) ve bazı dost ülkelerden gelen çağrılar üzerine" alındığı belirtilen açıklamada, Libyalı taraflar arasında devam eden diyalog görüşmeleri tamamlanana kadar Libya Başbakanı'nın görevine devam edeceği bildirildi. 

Açıklamada, Serrac'ın, "barış ve uzlaşı ile bu krizden çıkılması için, diyalog komitesinin, kişisel çıkarlar ve bölgecilik gözetmeden tarihi sorumluluğunu yerine getirmesini ve tüm üyelerin ulusal çıkarları her şeyin üstünde tutmasını umduğu" kaydedildi. 

Serrac'ın istifa kararı 

Libya Başbakanı Serrac, 16 Eylül'de yaptığı açıklamada, en geç ekim sonunda görevini bırakmak istediğini açıklamıştı. 

Serrac, Libya resmi televizyonundan canlı yayınlanan konuşmasında, "Yürütme yetkimi en geç ekim sonunda devretmeyi samimiyetle istediğimi herkese ilan ediyorum." demişti. 

Ülkede doğrudan seçimlere gidilmesinin en iyi çözüm yolu olduğuna işaret eden Serrac, ekim sonuna kadar "diyalog komitesinin faaliyetlerini tamamlamış, yeni bir Başkanlık Konseyi seçmiş ve görevi devralacak yeni başbakanı görevlendirmiş olacağını" ümit ettiğini belirtmişti. 

Libyalı taraflar arasında süren görüşmeler kapsamında 9 Kasım’da Tunus’ta Libya Siyasi Diyalog Forumu düzenlenecek. 

Almanya'dan görevde kal çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'a "Görevde kal" çağrısında bulundu.

Maas, Serrac ile telefon görüşmesi sonrası yaptığı yazılı açıklamada, Libya'daki ateşkes sonrası, siyasi süreçle ilgili Libya içinde yapılan görüşmelerin iyi başladığını belirterek, "Libya'da barışa doğru ilerleme için burada gerçek bir fırsat görüyoruz. Tüm Libyalı aktörleri bu fırsatı değerlendirmeye ve herhangi bir ön koşul olmaksızın diyaloğu desteklemeye çağırıyorum." ifadesini kullandı.

Serrac'ın ekim sonunda görevden çekileceğini duyurduğunu anımsatan Maas şunları kaydetti:

"Bununla birlikte, siyasi görüşmelerin başlaması göz önüne alındığında, Serrac'ın istifasını şimdilik ertelemesini ve görevde kalmasını istiyoruz. Bunu kendisine Federal Şansölye adına da söyledim. Bizim bakış açımıza göre, bu önemli haftalarda Libya hükümetinin başında kurumsal ve idari devamlılığı sağlamak için bu önemli olacaktır."

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim31 Ekim 2020 13:15

    Çok iyi yapmış!  Yerine muhtemelen  Fransız kuklası bir soytarı gelecekti!  Meydanı ite köpeğe bırakmak delikanlılığa sığmaz! 

  • serok agopyan31 Ekim 2020 11:50

    yazıklar olsun.adam dediğin sözünde durur ve istifa eder.

  • Nedim31 Ekim 2020 13:21

    Katliamcı ..çlere meydanı bırakmak yok.  Hergele  sıkıyorsa git Ermeni soydaşlarına git yardım et..  Buraa adamlıktan bahsedecek en son soytarı sensin.

  • Nedim31 Ekim 2020 13:18

    Katliamcı ..çlere meydanı bırakmak yok.  Hergele  sıkıyorsa git Ermeni soydaşlarına git yardım et..  Buraa adamlıktan bahsedecek en son soytarı sensin.

  • Moko30 Ekim 2020 22:45

    Parası olanlar 1 bardak su içecek