E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLeyen: AB, Rusya'nın gazı tamamen kesmesine hazırlanmalı---

Leyen: AB, Rusya'nın gazı tamamen kesmesine hazırlanmalı

Leyen: AB, Rusya'nın gazı tamamen kesmesine hazırlanmalı
06 Temmuz 2022 - 20:44 borsagundem.com

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin Rusya'nın doğal gazı tümüyle kesmesi ihtimaline hazırlıklı olması gerektiğini söyledi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Fransa'nın Avrupa Parlamentosu Genel Kurul oturumlarının yapıldığı Strazburg kentinde basın toplantısında konuştu.

Enerji tedarikine değinen von der Leyen, "Gaz tedarikimizi her şeyden önce Rusya'dan güvenilir tedarikçilere doğru çeşitlendiriyoruz. Çabalarımız şimdiden büyük bir fark yaratıyor." dedi.

"ABD'den AB'ye LNG ihracatı neredeyse üç katına çıktı"

Mart ayından bu yana, Rusya'dan Avrupa'ya yapılan küresel LNG ihracatının 2021 yılına göre yüzde 75 arttığını söyleyen von der Leyen, ABD'den AB'ye LNG ihracatının neredeyse üç katına çıktığını ifade etti.

Von der Leyen, "AB, gaz akışının daha fazla kesintiye uğramasına ve hatta Rus gazının tamamen kesilmesine hazırlıklı olmalı." diye konuştu.

Kesintilerden etkilenen AB ülke sayısı 12

Halihazırda kesintilerden etkilenen AB ülkesi sayısının 12 olduğunu belirten von der Leyen, bu nedenle ay ortasında bir acil durum planı açıklayacaklarını yineledi.

Von der Leyen, "Tümüyle bir kesinti durumunda gazın en çok ihtiyaç duyulan yere akmasını sağlamalıyız. Avrupa dayanışmasına sahip olmalı, ortak pazarı korumalıyız." şeklinde konuştu.

Avrupa'da gaz fiyatları yüzde 6 düştü

 

Japonya Rus gazı ve petrolünden mahrum kalabilir

 

Doğalgaz talebi için büyüme tahmini düşürüldü

 

Gazprom'dan doğalgazın ardından LNG hamlesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSCI07 Temmuz 2022 10:46

    ABD nin dostları 6+HDP iktidara gelir ise rusya ile birde ilişkilerimiz bozulur ise vay halimize vay o zaman.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ07 Temmuz 2022 00:14

    basiretsiz 6 masa üyesi meral akşener de çıkmış rusya ya ambargo yapalım demiş idi.eğer yapsak şimdi halimize inanamıyor idim.o yüzden cumhurbaşkanı   çok tecrübeli kendini ispat edilmiş kimselerden olmalıdır.

  • ALİ KODUŞ06 Temmuz 2022 23:01

    Daha beter olun.