E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLevent Yapılandırma Türk Telekom'da satışa geçti---

Levent Yapılandırma Türk Telekom'da satışa geçti

Levent Yapılandırma Türk Telekom'da satışa geçti
19 Eylül 2019 - 17:52 borsagundem.com

Levent Yapılandırma veya sahipliğindeki %55 Türk Telekom payı satışında Morgan Stanley yetkilendirildi

Akbank , İş Bankası ve Garanti BBVA , Levent Yapılandırma Yönetimi (LYY) veya LYY sahipliğindeki %55'lik Türk Telekom paylarının satışı amacıyla Morgan Stanley'i yetkilendirdiğini açıkladı.

Üç bankanın ayrı ayrı KAP'a yaptığı açıklamaya göre satış ile ilgili gerekli çalışmalar ve potansiyel yatırımcılarla görüşmeler başlatılacak ve satış sürecinde Ak Yatırım, Garanti Yatırım ve İş Yatırım yerel danışman olarak görev alacak.

Açıklamanın ardından Türk Telekom hisseleri %5'in üzerinde primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 39,66
En Yüksek: 40,46
En Düşük: 39,30
Değişim -0,70 %
FK: 8,45
PD / DD: 1,41
İşlem Hacmi 724.154.079
Toplam Adet: 18.156.325
Ağırlıklı Ort.: 39,98
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tam komedi 20 Eylül 2019 10:46

    Telekom bir enkaz dır ! Hazine şirketlere ortak olur kanunu neden çıktı ? Telekom hazine yolcusu zaten kredi hazine garantili idi !!!

  • DEDEOĞLU 20 Eylül 2019 10:13

    MÜMTAZ SOYSAL HOCA SATTIRMAMAKLA DOĞRU YAPMIŞTIR. ÜLKEMİZDEKİ ÖZELLEŞİTİRME =PEŞKEŞ ÇEKMEDEN BAŞKA BİR ŞEY OLMAMIŞTIR. DURUM ORTADA

  • hakan20 Eylül 2019 09:40

    BEN ŞİMDİDEN YENI ANA HISSEDAR TURKIYE VARLIK FONUNA HAYRILI OLSUN DIYORUM .BU SARTLARDA TELEKOMU ANCAK DEVLET ALIR. VARLIK FONUNUN SATIN ALMASININ ONUNDE HIC BIR ENGEL YOK.

  • Cego 20 Eylül 2019 07:25

    Bir ülkede en kritik sistem istihbarat tır. Ttkom demek haberleşme ağıdır. Mümtaz soysal sattırmamakla solculuk değil vatanseverlik yapmıştır. Her şeye bundan ne kadar sakal yaparım gözüyle bakıp herşeyi satıp savmak daha sonrada yerli milli olmaktan bahsetmek yalan söylemektir. Ne oldu Araplar a verdiniz adamlar borç takıp gitti.kaldıki gelişmiş ülkelerde kesinlikle bu tarz bir özelleştirme yapılmıyor

  • Uğur Akçay19 Eylül 2019 22:36

    Mümtaz efendi sattırmadı...satıp en azından kamu borçlarının bir bölümünü odeseydiler...demekki solculuk demek memur zihniyeti altında her gelişmeye karşı durup dürüstlük timsali edasıyla böbürlenmek degilmis...devlet adamlarının ülke menfaatleri gereği doğru zamanda doğru hamleleri yapması gerekiyor...satıp duble yol yapanları kastetmiyorum

  • Mehmet Tosun20 Eylül 2019 11:51

    Ugur bey, satip duble yolmu yaptilar dediniz benmi yanlis anladim,yolu yap islet ile ve gelir garantisi ile uluslararasi sirketlere yaptirip memleketi borc batagina sapladilar.

  • Volkan19 Eylül 2019 23:42

    Kamu iyi hizmet veremiyor. Öyle olsa özel hastane, özel okul, özel çay, özel şeker, özel çimentı vs olmazdı.  Özel de kurumsal değil, paraya doyunca işine yatırım yapmıyor. Borsa en optimum yer, binlerce ortak şirketleri değerlendiriyor. Borsaya dayalı sistemi geliştirmek gerekiyordu. Modern solculuk borsanın daha düzgün işlemesi ve ortakların hakkının korunması, çalışanların ücretlerinin bir kısmının hisse olarak ödenmesi vs konularda fikir geliştirmeliydi. Özele geçmese internette hala çok geriydik. Zamanında satıllsa belki bir Samsung, LG gibi firma da çıkabilirdi ülkeden, o zamanlar LG Lucky Goldstar'dı LSamsung da uyduruk dvd player vs yapıyordu. Şimdi öncü şirketler. Çiller'den sonra ekonomik kirze tepki olarak gelen hükümet inşaat ve alt yapıdan anladığı için teknoloji işini anca yeni kafa yoruyor.

  • Volkan19 Eylül 2019 21:07

    TTKOM kritik bir şirket. Meraklısı alır ise piyasa değeri 10 milyar dolar olabilir tabi borçları çıkarmak kaydı ile. Internet ve cep telefonu elektik, doğalgaz, su gibi oldu kesilince hayat duruyor. Reklam şirketleri, film dağıtım, digital tv vs şirketler bile ilgilenebilir. Benim tahminim Sabancı Holding bu işe girer, büyüyecek başka alan yok büyük holdingler için, zamanında Türkcell teklifini geri çevirmişler, şimdi uygun zaman. 1 milyar dolar parası olan kalanı kredi bulup TTKOM'un %55 ine talip olur, çağrıdan muafiyet ister. Siyaset ile ilgilenen bir grup da alabilir.

  • borasa mağduru19 Eylül 2019 20:37

    Para bitti. Haydi satalım. Dolar çekelim. İşsizlik artmış enflesyon yüksek faiz yüksek. Kim girer bu şartlarda borsaya.

  • KEZİBAN KARTAL19 Eylül 2019 18:06

    uçurtma haber ile hisse yi yine yükseltip garibanlara kitleyecekler.Türk Telekom tansu çillerin koaliasyon hükümeti zamanınde 40 milyar dolara satılıyor ve satılsa Türkiye nin tüm dış borucunu dahi ödeyor idi.fakat gel gelelim o zaman çiller ve mhp hükümette idi.orada osman diye bir sağlık bakanı var idi bir türlü sattırmadı 6 milyar dolara satıldı ve battı şuanda.

  • dozenc20 Eylül 2019 00:21

    DYP Çiller ve SHP hükümet kurdu. sonra RP Erbakan ve DYP hükümet kurdu. sonrasında DSP ANAP ve mhp hükümet kurdu

  • İşçi19 Eylül 2019 19:06

    Satmak çözüm mü sizce satmak kendi iş bilmezliğinin sonucudur zarar eden bir işletmeyi kim alır kim böyle riske girer YouTube ta eski haber leri izleyip yorum yapmayın özelleştirilme dediğiniz nedir halka ait olan kamu malları nın Zarar ediyor vs gibi havadan sevenler ile 3. Şahıslara hibe edilmesi dir vatandaşa menfaatleri nedir bakın elektrik dağıtım şirketleri ne faturalarınızda ne kadar yan ödeme kalemleri var atlarımız söylemiş zamanında hazıra dağ dayanmaz

  • Yıldırım Tuğ19 Eylül 2019 19:02

    Yanlış bilgi, Sattırmayan Mümtaz Soysal'dir.Anayasa mahkemesi ne götürmüştür.