E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLetta'ya güvenoyu çıktı---

Letta'ya güvenoyu çıktı

Letta'ya güvenoyu çıktı
02 Ekim 2013 - 17:58 borsagundem.com

İtalya'da gündemi günlerdir meşgul siyasi kriz aşıldı. Letta, parlementodan güvenoyu almayı başardı...

İtalya Başbakanı Enrico Letta bugün gerçekleştirilen oylamada parlamentodan güvenoyu almayı başardı ve 5 aylık hükümetini devam ettirme şansını elde etti.
Roma'da bugün yapılan oylamada 235'e karşı 70 oyla güvenoyunu kazanan Letta'ya oylamadan saatler önce Berlusconi de desteğini açıklamıştı.
Berlusconi bu kararın parti içerisindeki tartışmalardan sonra alındığını dile getirdi. Eski İtalya başbakanı, "İtalya kurumsal ve yüzeysel reformları taşıyabilecek bir hükümete ihtiyaç duyuyor" açıklamasını yaptı.
Letta güven oylaması kararını Berlusconi'nin 28 Eylül'de bakanlarını koalisyon hükümetinden çekmesinin ardından aldı. Berlusconi'nin partisi PDL'den gelen çatlak sesleri Başkan Yardımcısı Angelino Alfonso'nun hükümeti destekleyecekleri açıklamasını yapmasından sonra geldi.
Londra'da bulunan Newedge Group analisti Annalisa Piazza, "Berlusconi kendi partisi içerisindeki aşırı bölünme risklerini gördükten sonra kararını değiştirmiş olabilir" yorumunu yaptı.
Berlusconi daha önce tekrar tekrar Letta hükümetini kendisini parlamentodan atmaları durumunda devirmekle tehdit etmişti. Konuyla ilgili bir toplantı Senato komitesinde 4 Ekim'de gerçekleştirilecek.
Hatırlanacağı gibi Berlusconi, Aralık 2012'de Mario Monti hükümetini devirmişti. Şubat ayında seçilen yeni hükümet İtalya'yı 2 yıllık resesyondan çıkarabilecek reformları henüz yapabilmiş değil.
10 yıllık İtalyan tahvil faizleri 4.8 baz puanlık düşüşle yüzde 4.36'ya gerilerken, FTSE MIB gösterge endeksi ise yüzde 0.7 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)