E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLefkoşa'da yakalanan Hasan Alpargün, Adana’ya getirildi---

Lefkoşa'da yakalanan Hasan Alpargün, Adana’ya getirildi

Lefkoşa'da yakalanan Hasan Alpargün, Adana’ya getirildi
12 Şubat 2023 - 22:16 borsagundem.com

Adana'da depremden etkilenerek yıkılan bazı binaları inşa eden Alpargün İnşaat'ın sahibi Hasan Alpargün, gözaltına alındığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Adana’ya getirildi. Alpargün, "Taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak" ile suçlanıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden Alpargün İnşaat'ın sahibi Hasan Alpargün, gözaltına alındığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'dan Adana’ya getirildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden Alpargün İnşaat'ın sahibi Hasan Alpargün, gözaltına alındığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'dan Adana’ya getirildi.

Gemiyle Mersin'e getirilerek Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edilen Alpargün, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildi.

Adli Tıp Biriminin girişinde Alpargün, inşa ettiği binaların yıkılmasıyla onlarca kişinin hayatını kaybettiğinin gazeteciler tarafından hatırlatılması üzerine, "Mukadderat." diyerek yanıt verdi.

Alpargün, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Adana'da inşa ettiği bazı binaların depremde yıkılması nedeniyle "Taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak" suçundan hakkında arama kararı çıkarılan Hasan Alpargün'ün, kaçtığı KKTC’de yapılan çalışmalar sonucu Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim olması sağlanmıştı.

Alpargün'ün 990 bin dolar, 890 bin avro ve 500 bin Türk lirasını Türkiye'den transfer etmeye çalıştığı ve Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın alma girişiminin olduğu öğrenilmişti.

Adana'da yıkılan binaların müteahhidi Lefkoşa'da gözaltına alındı

O müteahhit havalimanında yakalandı

O müteahhit paralarla yurtdışına kaçarken yakalandı

Malatya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

Deprem bölgesinde GSM operatörleri ile tüm görüşmeler bir ay ücretsiz

Babasından sonra 159. saatte kızı da kurtarıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı 13 Şubat 2023 00:17

    Taksirle itham etmek ödüldür, cezası hafifdir, üç kuruş paraya çevrilme ihtimali de yüksektir. Suçları Taamüdendir(plânlayarak, tasarlayarak yaralama, öldürme) çünkü yaptığı binanın depremde çökeceğini ve insanların yaralanıp öleceğini bile bile çürük binalar diktiler.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL12 Şubat 2023 23:18

    Marmara depreminde veli göçer inşaatında onlarca insan vefat etmiş kendisi tutuklanmış idi ne oldu sebest kaldı.burada da böylesi olacağından korkmaktayım.yapanın yanına her şey kar kalmaktadır.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI12 Şubat 2023 23:14

    Bunlar kadar bu binaların yapılmadan önce zemin etüdüdleri, beton numuleri inşaatların kontrollerini yapan belediye de görev yapanlanlarda ve bu binaların yapımına izin veren belediyelerde sorumludur.artık bu izinler belediyelerden alınarak devletin özel kurulacak birimlerine verilmelidirler.bu birimler yalnızca inşaat işi için çalışmalıdırlar.artık inşaatlara daha güçlü kurallar getirilmelidir.