E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLe Pen için İsviçre'de gizli hesap iddiası---

Le Pen için İsviçre'de gizli hesap iddiası

Le Pen için İsviçre'de gizli hesap iddiası
27 Nisan 2015 - 21:54 borsagundem.com

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin kurucusu ve onursal başkanı Jean Marie Le Pen’in, İsviçre’de gizli hesabı olduğu iddia edildi.

Fransa’da skandal haberleri duyurmasıyla ünlü Mediapart haber sitesi, Le Pen’in 2014 yılı mayıs ayına kadar para ve altınlarını önce İngiliz HSBC bankasının İsviçre’deki bir şubesinde tuttuğunu daha sonra buradaki paraları İsviçre’deki CBH Bankası'na aktardığını yazdı. Le Pen ailesinden şu ana kadar suçlamaya bir yanıt gelmedi.

Mediapart, 2,2 milyon avro tutarındaki hesabın 1,7 milyon avrosunun külçe altınlardan oluştuğunu, gizli paranın Le Pen’in kahyası olarak çalışan Gerald Gerin adına bir hesaba yatırıldığını bildirdi.

Le Pen hakkında , 2004 ve 2009 yılları arasında 1,1 milyon avro tutarındaki gelir artışının kaynağı ile ilgili olarak 2013 yılında adli soruşturma açılmıştı.

Jean Marie Le Pen, geçen yıllarda parti başkanlığını kızı Marine Le Pen’e bırakmıştı. Jean Marie Le Pen’in son dönemde yaptığı siyasi açıklamalar üzerine baba ve kızın arası bozulmuştu.

İngiliz HSCB Bankası'nın İsviçre şubesi hakkında ABD ve Avrupalı müşterilerinin vergi kaçırmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle birçok ülkede dava açıldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)