E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLavrov'dan İdlib açıklaması---

Lavrov'dan İdlib açıklaması

Lavrov'dan İdlib açıklaması
03 Eylül 2018 - 15:09 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib'de yaşanan duruma sonsuza kadar tolerans gösteremeyeceklerini söyledi

Rus RIA haber ajansı, Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un, Suriye'nin muhaliflerin elinde bulunan İdlib vilayetindeki duruma sonsuza kadar tolerans gösterilemeyeceğini söylediğini duyurdu.

Interfax ajansının haberine göre de, Moskova'da üniversite öğrencilerine hitap eden Lavrov, Rusya'nın müttefiki olan Suriye hükümetinin İdlib vilayetindeki militanları yok etme hakkına sahip olduğunu söyledi.

"Suriye'de teröristlere yer yok. Suriye ordusu da teröristleri topraklarından atmak için her türlü hakka sahip" diyen Rus Bakan, "Türk mevkidaşlarımızla, Suriye hükümetiyle, Astana formatının katılımcıları olarak İranlı mevkidaşlarımızla karada teröristlerle normal silahlı muhalifleri ayırmak ve bu arada sivillerin zarar görmemesi için aktif şekilde çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Esad karşıtı güçlerin elindeki tek büyük kent olan İdlib bir süredir tartışmaların odağında. Rusya ve İran destekli Esad güçleri kentin çevresine yoğun yığınak yaparken, muhalif güçler ise bu süre içerisinde savunma mevzilerini güçlendiriyor.

Birleşmiş Milletler ise yaptığı açıklamalarda Astana sürecinin garantörleri Türkiye, Rusya ve İran'a konuyu diyalog yoluyla çözmeleri için daha fazla zaman tanınması gerektiğini belirtiyor ve kentte yaşayan yaklaşık 3 milyon sivilin varlığına dikkat çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir03 Eylül 2018 19:15

    Sıcak parayla caka sattılar. Şimdi cambaza bak cambaza diyerek dış güçler diye bağırıyorlar. Zavallı a haber izleyen vatandaşda inanıyor.dolarda çok daha yüksek yeni tepeler geliyor ve de imf kollarını açmış bizi bekliyor

  • Bika03 Eylül 2018 15:15

    Suriye devletinin hakkı, İdlib'deki eli silahlı teröristleri yok etmek.