E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLavrov'dan ABD'ye START resti---

Lavrov'dan ABD'ye START resti

Lavrov'dan ABD'ye START resti
24 Ağustos 2020 - 06:42 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı, START'ta ABD'nin yerine getirilemez şartları olması halinde kabul etmeyeceklerini açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması'nın (START) korunması müzakerelerinin nasıl sonuçlanacağının belli olmadığını, ancak Rusya'nın Çin'in katılımı da dahil olmak üzere ABD'nin taleplerini karşılamayacağını söyledi.

Gençlik forumu ‘Anlamlar Bölgesi’nde konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Nihai sonucun ne olacağını bilmiyorum (START Anlaşması - Ed.), ancak Amerikalılara, şubat ayında sona erecek olan Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması'na ihtiyacımız olduğunu dürüstçe söyledik. Anlaşmayı önkoşul olmaksızın uzatmaktan yanayız ama buna Amerikalıların ihtiyaç duyduğu kadar ihtiyacımız yok” ifadelerini kullandı.

START’ın süresinin uzatılmamasının nükleer silahlar alanındaki durumu düzenleyen son enstrümanın kaybı anlamına geleceğini belirten Lavrov, “Amerikalılar, yerine getirilemeyecek ön şartlar ileri sürerse, örneğin Çin’in ikna edilmesi gibi, bunu yapmayacağız. Çin'in pozisyonuna saygı duyuyoruz, bu da bu anlaşmanın sona ermesine izin vermek anlamına geliyor” dedi. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilader24 Ağustos 2020 08:32

    bu anlasmalarin sonrasinda, Rusya stok silahlari nasil imha ediyor tam emin degilim. Ama ABD'nin stoktaki agir silahlarin sayisini saga sola gariban ulkelere sikarak azalttigini hep seyrettik.