E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLavrov: Suriye çözüm sürecinde çok önemli ilerleme kaydedildi---

Lavrov: Suriye çözüm sürecinde çok önemli ilerleme kaydedildi

Lavrov: Suriye çözüm sürecinde çok önemli ilerleme kaydedildi
09 Kasım 2019 - 13:40 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki siyasi çözüm sürecinde son zamanda çok önemli ilerlemenin kaydedildiğini belirtti.

Erivan merkezli Mediamax haber ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki siyasi çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Bu yönde son zamanda çok önemli ilerleme kaydedildi” diyen Lavrov, bu konudaki başlıca rolün (Rusya, Türkiye ve İran’ın yer aldığı) ‘Astana formatında’ olduğunu vurguladı.

Rus diplomat, “30 Ekim’de Cenevre’de hükümet, muhalefet ve sivil toplum temsilcilerinin yer aldığı Suriye Anayasa Komitesi’nin ilk oturumu yapıldı. Bu komiteyi kurma kararının Ocak 2018’de Soçi’de yapılan Ulusal Diyalog Kongresi’nde alındığını hatırlatırım. Suriye Anayasası ile ilgili konularda ilk kez Suriye içi doğrudan diyalog başlatılmış oldu” diye konuştu.

Lavrov ayrıca Rusya ve Türkiye liderlerinin 22 Ekim’de Soçi’de yaptıkları anlaşmaların ve özellikle de Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması yolunda önemli bir adım olan Rus-Türk mutabakat zaptının önemini de hatırlattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasanby09 Kasım 2019 17:17

    Telabyad ile Resulayn arasındaki daracık alanı bize tahsis ediyor, öteki alanlara girmemizi engelliyormuşsunuz. Ne anladım ben bu harekattan. Amacına ulaşmadı ki. Siz Suriye'yi düşünüyorsanız Amerikaya efelenin, gözünüzün önünde Suriyelilere ait petrolu ham yapıyorlar, askerlerini de geri getirdiler. Haydi şimdi diklenme zamanı , görelim sizi. Bir S 400 füzeleri sattınız,burnumuzdan getiriyorsunuz. Kurmazsanız , İdlibi mahvederim diyorsunuz. Bu mu anlaşma

  • KILIÇ09 Kasım 2019 16:42

    ÇÖZÜM İÇİN ÇABA HARCADIGIN TAMAMEN YALANDAN İBARET SENİN ÇABANDA SURİYELİ MAZLUMLAR NE KADAR ÇOK ÖLÜRSE ESEDE BAŞARI OLACAK SANIYORSUN ESED VE PKK YI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇABALADIGINDAN EMİNİZ.

  • Limoni09 Kasım 2019 16:40

    Yüzümüze güldünüz ayağımıza dolandınız. Hızımızı kestiniz. Bir de utanmadan ilerleme kaydedildi diyorsunuz. Gölge etmeyin. Kararlı duruşumuz size de birgün geri adım attıracak. Sevsek de sevmesek de hükümeti bu zor günlerde desteklemeliyiz. Ülkemiz kuşatmaya doğru gidiyor. Uyursan ölürsün misali, her daim uyanık olmalıyız. Bu coğrafyada dostluk yok. Çıkarlar ve menfaatler var.

  • doğru 09 Kasım 2019 14:32

    çözüm sürecinde ilerleme amerika , rusya ve ypg nin istediği şekilde oldu, bize sadece dünyanın zararı kaldı...

  • Ces3409 Kasım 2019 13:50

    Yalanınızı ...