E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLavrov ile Blinken telefon görüşmesi yaptı---

Lavrov ile Blinken telefon görüşmesi yaptı

Lavrov ile Blinken telefon görüşmesi yaptı
12 Şubat 2022 - 16:22 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Sergey Lavrov, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD ve müttefiklerinin “Rus saldırganlığı” hakkında başlattığı kampanyanın kışkırtıcı hedefler izlediğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu kampanyanın Kiev’deki yetkilileri Minsk Anlaşmalarını sabote etmeye ve Donbas sorununu zorla çözmeye yönelik zararlı girişimlere teşvik ettiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı, Washington ve Brüksel’in Rus-Amerikan anlaşması ve güvenlik garantilerine ilişkin NATO ile anlaşma taslaklarına tepkisinin başta ittifakın genişlememesi olmak üzere Rusya için kilit hükümleri yok saydığını belirtti.

Görüşmede, ABD ve NATO'dan alınan ve sunulacak belgeleri değerlendirmenin merkezinde bu konuların yer alacağı vurgulandı.

Lavrov, Avrupa-Atlantik bölgesinde güvenliğin bölünmezliği konusunda en üst düzeyde verilen taahhütleri ihlal eden eylemlerin kabul edilemez olduğunu hatırlattı.

Taraflar, görüşmede güncel ikili ilişkilere de değindi.

Kremlin duyurdu! Biden ile Putin telefonda görüşecek

Hollanda, Ukrayna'daki vatandaşlarına terk etme çağrısında bulundu

BAE ve Kuveyt vatandaşlarına Ukrayna seyahatlerini erteleme çağrısı yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)