E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLavrov: ABD, Suriye petrolüyle silahlı grupları destekliyor---

Lavrov: ABD, Suriye petrolüyle silahlı grupları destekliyor

Lavrov: ABD, Suriye petrolüyle silahlı grupları destekliyor
02 Kasım 2019 - 15:25 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'nin doğusunda çıkardığı petrolden sağladığı gelirleri kendisine bağlı silahlı grupları desteklemek için kullandığını söyledi.

Rossiya 24 televizyonundaki 'Mejdunarodnoye Obozreniye' programına konuk olan Lavrov, ABD'nin Suriye'nin doğusunda çıkardığı petrolle ne yaptığını anlattı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın ABD'nin bu petrolle ne yaptığını detaylı şekilde ve somut belgelere dayanarak açıkladığını anımsatan Lavrov, "Petrol işlenmek üzere Suriye dışına çıkarılıyor, ABD petrolün satışından elde ettiği gelirle kendisine bağlı silahlı grupları destekliyor" dedi.

'ABD, Beyaz Miğferler'e desteğini sürdürüyor'
Lavrov, ABD'nin Heyet Tahrir el Şam'ın kontrolündeki İdlib'de bulunan Beyaz Miğferler grubunu desteklemeye devam ettiğini ve bu nedenle her an kimyasal silah kullanılan yeni bir provokasyon yaşanabileceğini vurguladı.

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, kendilerini yardım kuruluşu olarak tanımlayan, ancak Suriye'deki terörist gruplarla işbirlikleri birçok defa belgelenmiş olan Beyaz Miğferler'in, sahneye yeni bir kimyasal saldırı oyunu koymaya hazırlandıkları uyarısında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet02 Kasım 2019 23:05

    adamlar kendi vatandaşlarına petrol için kalıyoruz diyorlar.  bu bir bahanedir. asıl maksatları yahudilere tetikçilik yapacak  bir terör devleti kurmak. petrol kuyularını da teröristlerin  kullanımına sunacak.

  • Süleyman Kırpak02 Kasım 2019 17:03

    hepiniz aynısınız. 5 daimi üyü  dünya yı bölüşmüş ve parsellemişler kaynaklarını paylaşmışlar yalandan bir birlerine numaradan kavga eder gibi görünüyorlar diğer ülkeleri kullanıyorlar.

  • erol g02 Kasım 2019 16:45

    SURİYE ORDUSU KENDİ ÜLKELERİNE AİT PETROL KUYULARINI KENDİ KONTROLLERİNE GEÇİRMEK İÇİN HAREKETE GEÇMELİ

  • Sebati Simez02 Kasım 2019 19:57

    gözünü seveyim kardeş suriye ordusu diye bir şeymi var hepsi çapulcu toplama ve rusya nin emrindeki ordu.otur diyorlar oturuyor kalk diyor lar kalkıyor.