E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLam barış çağrısında bulundu ama nafile!---

Lam barış çağrısında bulundu ama nafile!

Lam barış çağrısında bulundu ama nafile!
19 Kasım 2019 - 15:13 borsagundem.com

Hong Kong yöneticisi Lam barış çağrısında bulunurken, öğrenciler üniversitede protesto gösterilerine devam ediyorlar

Hong Kong'un zor durumdaki yöneticisi Carrie Lam bugün polis ve üniversitede direnen hükümet karşıtı protestocular arasındaki çıkmazın çözülmesini umduğunu ve polise durumu insancıl bir şekilde halletmesini söylediğini belirtti.

200'den fazla kişinin yaralandığı iki gün süren çatışmaların ardından geriye kalan yaklaşık 100 kadar muhalif protestocu etrafı polis tarafından kuşatılan Hong Kong Politeknik Üniversitesi'nde bulunuyorlar.

Carrie Lam, Hong Kong'un yeni emniyet müdürünün beş aydır devam eden ve Çin'in şehrin özerk yönetimini ve özgürlüğünü sınırlandırmaya çalıştığı endişeleriyle tetiklenen kargaşayı sonlandırmak için vatandaşların desteğini istemesinin hemen ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çin Ulusal Halk Kongresi, Hong Kong mahkemesinin aldığı göstericilerin maske takmalarının yasaklanmasının yasadışı olduğu yönündeki hükmü sorguladı. Bu durum ise pek çok kişi tarafından Çin'in Hong Kong üzerinde kontrolünün arttığının bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Çin devlet medyası Xinhua'da yer alan habere göre; Çin Ulusal Halk Kongresi, Hong Kong mahkemesinin şehir kanununun anayasaya uygunluğu konusunda bir karar verme yetkisinin olmadığını söyledi.

Hükümetin protestolar başladığından beri çoğunlukla "tepki veren taraf" olduğunu söyleyen Lam, her ne kadar barış çağrısında bulunsa da daha fazla şiddeti de göz ardı etmedi. "Eğer protestocular barışçıl hareket ederlerse bu tür bir şiddetin oluşacağı herhangi bir durumla karşılaşmayız" diyen Lam, tersi bir durumda ise polisin "gerekli adımları" atmak zorunda kalacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)