E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiLagarde'dan küresel büyüme hedefine destek---

Lagarde'dan küresel büyüme hedefine destek

Lagarde'dan küresel büyüme hedefine destek
10 Şubat 2015 - 20:12 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, küresel büyümenin yükseltilmesi için alınan eylem kararını desteklediğini söyledi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, büyüme stratejileri çerçevesinde sağlam bir düzenleme gerçekleştirmeye açık olduklarını belirterek, "Küresel büyümenin en az yüzde 2 yükseltilmesi ve önümüzdeki 4 yıl boyunca milyonlarca yeni iş imkanı yaratılması için alınan eylem çağrısını destekliyorum" degerlendirmesinde bulundu. 

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda bu akşam düzenlenmesi planlanan basın toplantısını iptal eden Lagarde, "G20 Büyüme Taahhütleri"ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Karşı karşıya kalınan düşük büyüme ve yüksek işsizlik riski göz önüne alındığında birçok ülke tarafından kaybedilecek zaman olmadığını aktaran Lagarde, "Küresel büyümenin en az yüzde 2 yükseltilmesi ve önümüzdeki 4 yıl boyunca milyonlarca yeni iş imkanı yaratılmasını içeren Brisbane Aksiyon Planı'nın politik taahhütlerini uygulamak için alınan eylem çağrısını destekliyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Lagarde, bu büyüme stratejileri çerçevesinde sağlam bir düzenleme gerçekleştirmeye açık olduklarını belirterek, özellikle ülkeler düzeyinde ilerlemeyi geliştirecek büyüme üzerinde büyük etkiye sahip olacak anahtar eylemlere odaklanma niyetinde olduklarını kaydetti. 

IMF'in, kasım ayında Antalya'da düzenlenecek zirve için ilk faaliyet raporunun hazırlanması da dahil olmak üzere G20'yi desteklemeye devam edeceğine işaret eden Lagarde, Ebola salgınından en fazla etkilenen ülkeler için 100 milyon dolar fon sağlayacak ilk uluslararası kuruluş oldukları bilgisini de verdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)