E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLagarde'dan ECB kararına destek---

Lagarde'dan ECB kararına destek

Lagarde'dan ECB kararına destek
22 Ocak 2015 - 22:35 borsagundem.com

IMF Başkanı Lagarde:"Bugün açıklanan ve ECB'nin ekonomiyi destekleyici duruşunu güçlendirecek tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından alınan teşvik kararlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 

IMF'den Lagarde adına yapılan yazılı açıklamada; ''Bugün açıklanan ve ECB'nin ekonomiyi destekleyici duruşunu güçlendirecek tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz. ECB'nin bilançosunda planlanan genişleme, Avro Bölgesinin borçlanma maliyetinin düşmesine yardımcı olacağı gibi, enflasyon beklentilerini yükselterek, uzun süreli düşük enflasyon riskini de azaltacak'' ifadelerine yer verildi.

Alınan kararların Avro Bölgesinin fiyat istikrarını artıracağını öngören IMF Başkanı, mali ve yapısal reformların destekleyici para politikasına eşlik etmesi gerektiğini vurguladı. 

ECB Yönetim Kurulu, bugün açıklanan kararlara göre, politika faizinde değişikliğe gitmezken, Eylül 2016'ya kadar aylık 60 milyar Avroluk varlık alımı yapacağını duyurmuştu.

Kararların açıklanmasının ardından Frankfurt'ta basına konuşan ECB Başkanı Mario Draghi, "ECB, varlığa dayalı menkul kıymet ve teminatlı tahvilleri de kapsayan genişletilmiş bir varlık alım programını uygulamaya karar verdi" derken, bunun bankanın enflasyon hedefine yardımcı olmasını beklendiklerini kaydetmişti.

ECB, Eylül ayında gerçekleşen bir önceki toplantısında da ekonomiyi canlandırmak için radikal kararlar almıştı. Bu kapsamda, yüzde 0,15 olan politika faizini yüzde 0,05'e, yüzde 0,40 olan marjinal borç verme faizini yüzde 0,30'a düşüren ECB, negatif olan mevduat faizini de yüzde 0,10'dan yüzde 0,20'ye indirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)