E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLagarde'dan Brexit yorumu: Gelir eşitsizliği, işsizlik...---

Lagarde'dan Brexit yorumu: Gelir eşitsizliği, işsizlik...

Lagarde'dan Brexit yorumu: Gelir eşitsizliği, işsizlik...
15 Temmuz 2016 - 00:30 borsagundem.com

IMF Başkanı, "Düşük büyüme, artan gelir eşitsizliği ve işsizliğin, sosyal ve jeopolitik endişelerle birleştiğinde popülist ve içe dönük politikaları tetiklediğini anlamak için Brexit oyuna ihtiyacımız yoktu." dedi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasına (Brexit) atıfta bulunurak, “Düşük büyüme, artan gelir eşitsizliği ve işsizliğin, sosyal ve jeopolitik endişelerle birleştiğinde popülist ve içe dönük politikaları tetiklediğini anlamak için Brexit oyuna ihtiyacımız yoktu” dedi.

Lagarde, Washington merkezli sivil toplum kuruluşu Global Kalkınma Merkezi’nin 15. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuştu.

Brexit’i düşük büyüme, artan gelir eşitsizliği ve işsizliğin sosyal ve jeopolitik endişelerle birleştiğinde popülist ve içe dönük politikaları tetiklemesinin bir örneği olarak nitelendiren Lagarde, "Bugün yüzleştiğimiz en büyük sınama, dünyanın hepimize hizmet eden global işbirliğine arkasını dönme riski" dedi.

"Küreselleşmenin sekteye uğramasından en fazla düşük gelirli ülkeler etkilenecek"
Lagarde, küreselleşmenin sekteye uğramasından en fazla düşük gelirli ülkelerin etkileneceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Küreselleşmenin ve entegrasyonun son nesilde nice insana birçok yarar sağladığını biliyoruz. Fakat aynı zamanda çok fazla insan geride bırakıldı. Eğer gelecek birkaç yılda yanlış işler yapmazsak, düşük gelirli ülkelerde yaşayan 1,3 milyar insana daha büyük fırsatla sağlanacağına ve bunun küresel ekonomiye katkı sağlayacağına kesinlikle inanıyorum."

Buna karşın, gelecek nesillerin global zenginlikten payına düşeni alabileceği ve geçimi sağlayabileceği fırsatlar sunulmaması durumunda göçlerin ve siyasi kavgaların hiç görülmemiş seviyelere ulaşacağı uyarısında bulunan Lagarde, “Göçleri ve siyasi kavgaları, denizlerin ya da duvarlar ve çitlerle çevrili sınırların durduracağı gibi illüzyonla kendimizi hiç kandırmayalım” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ15 Temmuz 2016 02:07

    ULENN SİYASİLERİN SACMALIKLARI İLE UĞRAŞACAĞIMA EKONOMİYİ TAKİP EDER AKABİNDE ÖĞRENİR SİYASETİN ÇAHİLLİĞİNE VE KARA PROPGANDA AKABİNDE YOLSUZLUK VS VS GİRİŞİMLERİNE ARACI OLMAM