E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLagarde yine deflasyon dedi---

Lagarde yine deflasyon dedi

Lagarde yine deflasyon dedi
27 Ocak 2014 - 06:58 borsagundem.com

IMF Başkanı Lagarde, gelişen ve gelişmekte olan ekonomileri deflasyon riskine karşı uyararak, yapısal reformlara hız verilmesi gerektiğini söyledi

Kriz tartışmalarının yeni başladığı 2008'de Fransa maliye bakanı olarak Davos'a farklı gündemle katılmış olan Christine Lagarde'ın 6 yıl sonra IMF başkanı olarak gündemi çok da farklı görünmüyor.

Uluslararası Para Fonu Başkanı Lagarde, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda Arjantin'in devalüasyona giderek kur krizi endişelerini güçlendirmesiyle, kriz mücadelesinin hâlâ sonlanmadığı konusunda uyardı. Lagarde, politika yapıcılara varlık balonları ve deflasyona karşı dikkatli olma çağrısında bulundu.

Lagarde'ın endişesinin temelinde, ABD'de mortgage kriziyle başlayan finansal krizin, aralarında Fransız BNP Paribas SA'nın da olduğu bankalara yayılmasına tanık etmişliği ve paranın sınırlar arasında özgürce dolaşıyor olabildiğini anlamış olması yatıyor. ABD ve Avrupalı yetkililer geçtiğimiz hafta Davos'ta iyimser konuşmalarda bulunurken, Lagarde, aşırı yüksek seviyedeki işsizlik ile birlikte ilerlemenin "dengesizliğine" karşı uyardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)