E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıLagarde ve Powell’ın açıklamaları izlenecek---

Lagarde ve Powell’ın açıklamaları izlenecek

Lagarde ve Powell’ın açıklamaları izlenecek
17 Kasım 2020 - 09:31 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar ışık tutuyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,13 değer kazanarak günü 1.292 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 29,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,10, holding endeksi yüzde 0,02 değer kaybettiği günde sektör endeksleri arasında en fazla yüzde 3,27 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 1,64 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olduğu görüldü.

Avrupa borsaları, Asya Bölgesi’nden beklentilerden iyi gelen ekonomik veriler ve yeni tip korona virüs aşısına ilişkin olumlu haber akışlarının etkisiyle günü yükselişle tamamladı.

Kapanışta, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,7, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi ise yüzde 1,98, Almanya'da DAX 30 endeksi günü yüzde 0,47 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,66 değer kazandı.

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününü yükselişle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 1,60, S&P 500 endeksi de yüzde 1,21 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,80 değer kazandı.

Bugün, Yurtiçinde sakin veri akışı takip edilirken, ABD’de açıklanacak Sanayi ve İmalat Sektörü verileri izlenecek. Gün içerisinde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Bailey, Avrupa
Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları takibimizde olacak.

Haftanın ikinci işlem gününde, yaşanan global salgına dair artan vaka sayıları risk iştahı üzerinde baskı unsuru olarak görülmeye devam ederken Asya seansında ve küresel piyasalarda işlem gören endeks/endeks vadeli işlem sözleşmeleri fiyatlama davranışlarında ayrışmanın devam ettiği izleniyor.

Küresel piyasalarda sektörel ayrışmalar öne çıkıyor

Piyasada dengeli bir seyir bekleniyor

Borsada hafif satıcılı açılış bekleniyor

BİST 100 endeksi Avrupa'yı takip ediyor

Kar satışları yaşanma riski yükseliyor

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)