E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLagarde ve Merkel Avrupa'yı birlikte mi kurtaracak---

Lagarde ve Merkel Avrupa'yı birlikte mi kurtaracak

Lagarde ve Merkel Avrupa'yı birlikte mi kurtaracak
05 Haziran 2020 - 14:04 borsagundem.com

ECB Başkanı Lagarde ve Almanya Başbakanı Merkel'in eş zamanlı adımları Avrupa'da politika koordinasyonuna ilişkin beklentileri artırdı

Avrupa'nın parasal ve mali devleri en sonunda birlikte hareket ediyorlar. Almanya'nın mali desteği ve merkez bankası genişlemesi Avrupa'da politika koordinasyonu için yeni bir çağın başladığı şeklindeki beklentiyi işaret ediyor.

Ekonominin korona virüs krizinden çıkışını destekleyecek, Berlin ve Frankfurt'ta yarım gün arayla açıklanan önlemler, Brüksel'de ortak borçlanma ile destekli bir Avrupa toparlanma fonu kurulmasına yönelik dönüşün ardından geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Perşembe günü Alman ARD televizyonu ile gerçekleştirdiği mülakatta Almanya'nın "cesur ve kararlı" bir şekilde hareket etmesi gerektiğini söyledi ve hükümetin daha önce görülmemiş ölçüdeki harcamalarını savundu. Merkel, "Şanslıyız ki iyi zamanlarda şimdi bunu yapmamıza müsaade edecek şekilde hareket etmiştik." dedi.

Her bir adımın önemli olmasıyla birlikte yan yana geldiklerinde oldukça büyük bir güç oluşturuyorlar. Aynı zamanda ekonomi politikası açısından uzun zamandır ortak zemin bulamayan Avrupa'nın her zamankinden daha fazla bir ortak amaç ortaya koyduğunu gösteriyor.

Londra'da Credit Suisse baş Avrupa ekonomisti Neville Hill, "Avrupa seviyesinde politika yapmaya geçiş hiç bu kadar bariz olmamıştı. Sadece Euro Bölgesi ekonomisinin krizden toparlanmasına olanak vermeyecek, aynı zamanda toparlandığı zaman AB'de daha iyi, daha iyi dengelenmiş bir politika çerçevesi oluşması beklentilerini de artırıyor." dedi.

Korona nedeniyle Alman şirketlerin yatırımları sert düştü

Avrupa'da yaşayan Türkler için 'sıla yolu' açıldı

İsviçre'de baskıyı azaltmak için piyasalara müdahale arttı

Almanya Merkez Bankası'ndan küçülme tahmini

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AkTorol Ahmet Ötzbir05 Haziran 2020 14:16

    Avrupa Türkiye olmadan batacaktır. Türkiyenin adımları ile avrupa batma noktasına geldi ve kendilerine kurtarıcı arıyorlar. Reisim izni ile avrupa batmaya bilir. Avrupa yaptığı hitne fesatların bedelini ödeyecek. Hemen batırmas reisim avrupayı, sürünerek batacaklar. :D geçmişte islam düşmanlığı yapan lüt kavmine dönecekler. sürünecekler.  İslam bayrağı altına girecek reizimin izni müzadesi olursa, tek kurtuluşları bu bayrağı kabul etmek. Osmanlı modeline onay vermek. yoksa Avrupa batmaktan beter olacak. not :Ahmet ozübür abime itafım olur.