E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarLagarde: Kripto para birimlerinin dayandığı hiçbir değer yok---

Lagarde: Kripto para birimlerinin dayandığı hiçbir değer yok

Lagarde: Kripto para birimlerinin dayandığı hiçbir değer yok
23 Mayıs 2022 - 08:05 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, kripto para birimlerinin dayandığı hiçbir değerin olmadığını ve düzenlenmesi gerektiğini açıkladı.

Lagarde, kripto para birimlerinin “hiçbir şeye dayanmadığını” ve insanları yaşam tasarruflarıyla spekülasyon yapmaktan uzaklaştırmak için düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Lagarde, "Riskleri anlamayan, hepsini kaybedecek ve çok hayal kırıklığına uğrayacak olan insanlar hakkında endişe duyduğunu söyledi, bu yüzden bunun düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Lagarde, Crypto’nun değeri konusunda şüpheci olduğunu ve önümüzdeki dört yıl içinde meyve verebilecek bir proje olan ECB’nin dijital Euro'yla tezat oluşturduğunu söyledi.

Lagarde, “Çok alçakgönüllü değerlendirmem, hiçbir değerinin olmadığı, hiçbir şeye dayanmadığı, bir güvenlik çıpası olarak hareket eden bir varlık olmadığı” dedi.

Thodex davasında 'kripto Fatih' için flaş karar

 

Kripto paralarda yaklaşık 1 trilyon dolar silindi

 

Erdoğan’dan kripto para açıklaması: Sıcak bakmıyorum

 

Hindistan kripto paralar için yeni vergi hazırlığında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)23 Mayıs 2022 10:32

    Karşılıksız basılan devletin paralarının değeri hep var :D  yüzde x  enflasyon.. Karşılığı olan para = ukrayna parası..afganistan parası... ne oldu ? saddamın ırak parası birimi... osmanlı parası, bizans parası... lidyalı parası... bu işer böyle. iktisat ve para mevzuları... 1 usd den 30 bin usd delere gelince, çöktü battı denilen BTC : )) Alman nazi dönemi  paralar... ekonomi neyi isterse onu kullanır. x tablo neden değerli ? insanlar almak için değerli gördükleri için ama karşılığı var mı ? aslında yok. bir resim... Bir futbolcu neden 10milyon euro alıyor ? değeri nedir ? o paraya 20 futbolcu alırsın 1 ligde oynayan... karşılığı nedir ? ... bir erkek futbolcu 5 milyon euro alırken kadın futbolcular neden 1 milyon euro etmıyor ? yada bir voleybolcu, tekvandosu ? hepsi spor.. bazen değerleme ölçüsü farklı algılanır. 

  • burhan26 Mayıs 2022 19:49

    Sorosa göre değeri 25 dolar bile değil.Ben de soruyorum bitcoin neyin karşılığı.? Hiç kimse mantıklı cevap veremiyor.

  • Bik23 Mayıs 2022 08:25

    Aklı başında kadınmış Lagarde, önünde Prof. ünvanı olan ve Kripto uzmanı olarak kendini tanıtanlar TV'de ekonomi programlarına çıkıp gaz verip duruyorlar, finans okuryazarlığı olmayan Z kuşağı da gaza gelip kripto alıp satıyorlar. Elon Musk, 60 bin dolardan bitcoinleri gazladı.