E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLagarde: Faiz artışları kademeli olmalı---

Lagarde: Faiz artışları kademeli olmalı

Lagarde: Faiz artışları kademeli olmalı
12 Ocak 2016 - 21:27 borsagundem.com

IMF Başkanı Christine Lagarde Fed'in faiz artışlarının kademeli olması gerektiğini söyledi

IMF Başkanı Christine Lagarde faiz artışlarının kademeli olması gerektiğini, tersi bir durumun halihazırda kırılgan olan gelişen ülke ekonomilerine zarar verebileceğini belirtti.

Paris'te düzenlenen bankacılık konferansında konuşan Lagarde, ABD'de geçen ay faiz artırımıyla başlayan sıkılaşma politikasının 'enflasyon'da belirgin iyileşmeyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. 

Lagarde, "Burada temel konu, normalleşmenin hızı olacak. Biz Fed'in de vurgulamış olduğu gibi faiz artışlarının kademeli olması ve ücret artışlarının iyileştiğine dair net kanıtlara dayanması gerektiği konusunda hemfikiriz" ifadesini kullandı.

IMF Başkanı ABD'de yüksek faizler, Euro Bölgesi ve Japonya'daki parasal genişlemelerin dolarda yükselişe neden olabileceğini, bu durumun da gelişen ülke piyasalarında kırılganlığı artırabileceğini kaydetti. 

Lagarde ayrıca petrol fiyatlarının bir süre daha düşük kalabileceğini belirtti. 

Çin ekonomisine yönelik olarak yaptığı değerlendirmede ise "Çin'de daha yavaş ancak sürdürülebilir ekonomik büyüme uzun vadede tüm dünyanın yararına olur" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • velı13 Ocak 2016 21:12

    adamlar 4 trılyon dolar dagıttılar 8 trılyon dolar parayı gerı alacaklar bu kadar basıt ulkelerde acaıp fakırlescek.

  • vatan hainleri13 Ocak 2016 00:47

    bu fed in para manyaklığı hiçbir ülkede huzur ve istikrarı sağlamaz

  • kaan12 Ocak 2016 23:58

    legarde fotoğrafta yapmış hareketini.ben buyum diyor.

  • AKILLI SALAK APTAL12 Ocak 2016 23:02

    TC BAZ ALINDIĞINDA FAİZ KOLİDORUNU KULLANIRKEN OPEC ÜLKELERİNDE PETROL KOLİDORUNU KULLANIR BİR ÇOK ÜLKEDE İSE BU DEĞİŞİKLİK GÖSTERİR

  • APTAL OLMAYIN12 Ocak 2016 23:00

    FED İN TÜM EKONOMİK PROĞRAMI O ÜLKENİN SERMAYE ARAÇLARI BAZ ALINDIĞINDA YATIRIM ZAAFLARIDIR.ÖRNEĞİN TC FAİZ KOLİDORU,OPEC ÜLKELERİ PETROL VS VS

  • PAPAĞAN GİBİLER12 Ocak 2016 22:57

    IMF Başkanı Christine Lagarde faiz artışlarının kademeli olması gerektiğini, tersi bir durumun halihazırda kırılgan olan gelişen ülke ekonomilerine zarar verebileceğini belirtti. ZATEN FED BUKONULARI YORUMLAMIŞDI AMA FED İN ORTADOĞUDAKİ TERÖR GİRİŞİMLERİNİ YORUMLAMIYORLAR....HER TÜRLÜ ZIRVALAR MEVCUT