E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLagarde büyüme bekliyor---

Lagarde büyüme bekliyor

Lagarde büyüme bekliyor
26 Şubat 2016 - 13:13 borsagundem.com

IMF Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonomide artan risklere rağmen büyümenin süreceğini tahmin ediyor

Dünya'daki 20 büyük ekonominin maliye bakanlarının Şanghay'da 2 gün sürecek toplantısı bugün başlarken, IMF Başkanı Christine Lagarde; jeopolitik riskler, kredi döngüsü, sermaye çıkışları ve emtia fiyatlarındaki düşüş nedeniyle oluşan tehditlere vurgu yaptı.

Lagarde, "Bu aşamada bu risklerin somutlaşması ihtimalinin hafifçe arttığını görüyoruz ancak yine de küresel büyümenin gerçekleşeceğini düşünüyoruz" dedi.

Lagarde, Çin'in, hizmetler ve tüketime odaklanmaya yönelik büyük bir değişimin içerisinde bulunduğunu ve IMF'nin Çin'e yüzde 6 ila 6.5 arasında büyüme hedeflemesi konusunda tavsiyede bulunduğunu söyledi. Çin hükümeti bu ay, bu yıl için yüzde 6.5 ila 7 arasında büyüme hedeflediğini açıkladı. Çin hükümeti geçtiğimiz yıl yüzde 7 büyüme hedeflemişti.

Lagarde Cuma günü G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısında yaptığı açıklamada, merkez bankalarının para politikalarının etkisinin yenilikçi olanlar da dahil olmak üzere azaldığını söyledi.

IMF bu hafta dünyanın en büyük ekonomilerini talebi destekleyici yeni yöntemler geliştirmeleri yönünde uyarırken küresel büyümenin yavaşlaması nedeniyle risklerin kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. IMF, G20 ülkelerine mali teşvik ve yapısal reformlar geliştirmelerini tavsiye etti. 

Lagarde, gelişmekte olan piyasaların durumlarının farklı olduğunu söyledi ve bir çok emtiaya bağımlı ülkenin IMF'den yardım istediğini belirtti.

Lagarde, "Halen büyümenin olduğu bir ortamdayız, ve şimdilerde piyasaların aşırı tepki verdiğini ve söyleyen bir çok oyuncuyu anlayabiliyorum." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)