E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLagarde: Avrupa Merkez Bankası teşvikleri artırabilir---

Lagarde: Avrupa Merkez Bankası teşvikleri artırabilir

Lagarde: Avrupa Merkez Bankası teşvikleri artırabilir
21 Eylül 2020 - 17:04 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde, toparlanmadaki belirsizliğin sürmesi durumunda teşviklerin artırılabileceğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Kovid-19 sebepli ekonomik krizden toparlanmanın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en büyük şok olduğunu ve halen belirsiz ve dengesiz olduğunu belirtti.

Lagarde, "Doğru ulusal ve Avrupa politikalarını uygulayarak, birlikte tek başımıza yapabileceğimizden daha fazlasını başarabiliriz. Avrupa düzeyinde, ölçek ekonomilerinin sağlanmasına yardımcı olmak için Dijital Tek Pazara doğru ilerleme hızlandırarak tamamlanmalıdır. Diğer yandan dijital firmalar, siber güvenlik ve veri koruma ile ilgili temel endişeleri ele alabiliriz" dedi.

Politika yapıcıların finans sektörünün sermayeyi gerekli yerlere aktarması için gerekli ortamı oluşturmaları gerektiğine işaret eden Lagarde, "Banka birliğini ve gerçek bir sermaye piyasası birliği kurmalıyız" dedi.

Euro Bölgesi ekonomisinin korona virüsten toparlanmasına ilişkin belirsizliğin sürmesi ile birlikte, ihtiyaç duyulması halinde, parasal teşviğin artırılabileceği taahhüdünü yineledi.

Avrupa piyasalarındaki düşüşün nedeni banka ve seyahat hisseleri

ABD borsaları düşüşle açıldı

Albayrak: Avrupa ölçeğinde birçok ülkeyi geride bıraktık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)