E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLagarde 2016 için olumsuz konuştu---

Lagarde 2016 için olumsuz konuştu

Lagarde 2016 için olumsuz konuştu
30 Aralık 2015 - 11:15 borsagundem.com

IMF Başkanı Christine Lagarde 2016 yılında dünyada büyümenin hayal kırıklığı yaratacağını belirtti

IMF Başkanı Christine Lagarde Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'a yazdığı makalede küresel olarak yeni büyüme modeli için Çin'in düzenlemelerinin ve ABD para politikalarının normalleşmesi sürecinin küresel olarak ayrıştırıcı etki yaratacağını belirtti. 

Lagarde, Çin'in dönüşümünün daha az yatırım ve daha az emtia talebi anlamına geleceğini söylerken, bu durum emtia fiyatlarının düşük seyretmesine neden olabileceğini ifade etti. 

Lagarde makalesinde ABD'de faizlerin yükselmesinin bankaları ve özellikle gelişmekte olan ülkeleri etkileyecek şekilde şirketlerin temerrüde düşmesine neden olabileceğini belirtirken, gelişmekte olan ülkelerin büyük ölçekli şirketlerin döviz pozisyonlarını denetim altında tutması gerektiğini vurguladı. Lagarde, Euro Bölgesi'nde de 900 milyar euroluk riskli krediyi yönetmesi gerektiğini belirtti. 

2016'da küresel büyümenin hayal kırıklığı yaratacağını ifade eden Lagarde, düşük verimliliğin, nüfusun yaşlanmasının ve finansal krizin ekonomik büyümeyi sekteye uğratmasının orta vadeli görünümü zayıflattığını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)