E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLa Repubblica: Ankara Hafter'i mağlup etti---

La Repubblica: Ankara Hafter'i mağlup etti

La Repubblica: Ankara Hafter'i mağlup etti
05 Haziran 2020 - 15:00 borsagundem.com

Ünlü İtalyan gazetesi La Repubblica, Libya’daki gelişmeleri manşetine taşıdı : Ankara Hafter'i mağlup etti, Kazanan Erdoğan oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez El Sarrac'ın dün Ankara'da yaptıkları görüşme ve Libya'daki son gelişmeler, İtalya'da yayımlanan La Repubblica gazetesi tarafından "Kazanan Erdoğan oldu" şeklinde yorumlandı.

Erdoğan ve Sarrac'ın görüşmesi, Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin, Trablus ve civarını General Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'ndan tamamen temizlediklerini ilan ettikleri gün gerçekleşmişti.

La Repubblica gazetesi haberi bugün baş sayfasından "Ankara Hafter'i mağlup etti. Erdoğan artık Libya'nın patronu" başlığıyla yayımladı.

Gazete, iç sayfalarda da "Sarrac Trablus'ta Hafter'i yendi ve artık Erdoğan kuralları hüküm sürüyor" başlığını kullandı.

Erdoğan: Darbeci Hafter'e destek sağlayanlar barışın önünde engel

"Ankara, savaşın kaderini değiştirdi" diyen gazete, Sarrac'ın dünkü Türkiye ziyaretinin bir tesadüften ibaret olmadığını da vurguladı.

"Libya savaşı elbette hala bitmiş değil" diyen gazete ancak halen kesin olan tek şeyin "Erdoğan'ın galibiyeti" olduğunu belirtti. Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Ama kesin olan bir şey var: Bu 14 aylık kuşatmanın sisleri arasından şu anda tek bir mutlak galip beliriyor ve bu Recep Tayyip Erdoğan. 2019 sonundan bu yana çarpıcı bir siyasi ve askeri ivmeyle Trablus hükümetini savunmaya koşan, bir savunma anlaşması bir de enerji kaynaklarının paylaşımı anlaşması imzalayan, Trablus'a zırhlı araçlar, insansız uçaklar gönderen Türk Cumhurbaşkanı."

Rus resmi haber ajansından ilginç tahmin: Hafter silinecek

'TÜRK ŞİRKETLERİ GÖREVLENDİRİLECEK'
La Repubblica, "Türkiye'nin Libya'nın yeniden inşası için şirketlerini konuşlandıracağını" da belirtti ve Sarrac'ın da dün Ankara'da Türk firmalarını davet etmesini vurguladı.

Sarrac dün, "Ülkenizin ekonomik, siyasi ve bölgesel ağırlığıyla birlikte hep beraber sizlerle omuz omuza Libya'nın yeniden imarı sürecinde de Türkiye'yi ve Türk şirketlerini tekrar Libya'da görmek istiyorum" demişti. (BBC Türkçe)

BAE'nin silahları Libya ordusunun eline geçti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI06 Haziran 2020 12:59

    ALLAH TÜRK MİLLETİNİN ZAFERNİ DAİMİ ETSİN LİBYA HALKINI DARBECİ HAYİNLERDEN KORUSUN.

  • drt06 Haziran 2020 12:15

    yuz ıfadesı ısımız lıbyada bıtık dıyor lıbya baskanına bakın maglup halı ortada

  • adil06 Haziran 2020 11:03

    adamlar petrol üretip satamıyor imar işi yapılacakmış para nerde mütahitler alacaklarını alamıyor millet sanki libyayı plaka numaralarımıza dahil etmişiz havasında

  • Kentus05 Haziran 2020 23:04

    Avrupa Abd zaten şu anki hükümeti meşru bulmuyor mu ? Hafterı kimse tanımıyordu Rusya bae suudilerin mısırın dışında. İnşaat firmaları malı götürür

  • İsrailli turistler05 Haziran 2020 23:00

    Ekonomi herkesi her zaman size getirir. Zaman herşeyi tam gösterir

  • Objektif05 Haziran 2020 22:37

    En çok da içerideki Hainler üzülüyor. Sorun yok İt ürür kervan yürür.😂😂

  • Terkan05 Haziran 2020 19:31

    Iste ben her zaman derim.. CHP ve PARATLARI. Biz nerde.yanlis yapiyoruz ki bu millet bize..sempati duymuyor..gerci artik sag duyulu insanlar cikmaya basladi.aklin you birdie.

  • Recep05 Haziran 2020 19:17

    Hoop fazla gittiniz..sessiz dusunùn bizim CHP VE ÌYI PARTIMIZ VAR DUYMASINLAR

  • Vb05 Haziran 2020 19:10

    18 yılda bu kadar...Daha Yeni başlıyoruz AlimAllah....

  • İtalya'nın âli menfaatlerine05 Haziran 2020 19:04

    uygun bir haber yapmışlar.İtalya'nın ,Libya ile köklü ilişkileri var.Hafrer çakalıyla boğuşmak yerine,gazla çalışan bir maşa kullanmak daha akılcı gelmiş.Hepsi bu.Yoksa aşağıda ki trol yorumlarıyla konunun ilgisi yok.

  • A. A.05 Haziran 2020 16:13

    İçimizdeki İtalyanlar beğenmiyor. Dışarıdaki İtalyanlar takdir ediyor. Reis Allah yolunu açık etsin...

  • Aslına rücu 05 Haziran 2020 15:29

    Heykel siyasetini bırakırsak aslımıza RUCÜ EDERİZ. 😎

  • turan türk21 Haziran 2020 18:28

    heykeller yıkıldı millet uyandı

  • Vb05 Haziran 2020 19:12

    Hafter sekuler , PYD laik diyen zavallı mahluklar şimdi sipere çöktüler ki kafaları görünmesin