E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLA, Pazartesi gününden itibaren randevusuz Kovid-19 aşıları sunacak---

LA, Pazartesi gününden itibaren randevusuz Kovid-19 aşıları sunacak

LA, Pazartesi gününden itibaren randevusuz Kovid-19 aşıları sunacak
10 Mayıs 2021 - 11:20 borsagundem.com

Önceki online randevu sistemine ek olarak Los Angeles şehir yönetimi randevusuz aşı sunmaya da başlatı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti Pazar günü yaptığı açıklamada, şehrin herhangi bir yerinde KOVID-19 aşısı yaptırmak için randevu almaya gerek olmadığını söyledi. Daha önce sistem online randevu gerektiriyordu. Garcetti yaptığı açıklamada, "Bu pandemiyi sona erdirme mücadelemizde kritik bir noktada duruyoruz ve şehrimiz aşı erişiminin önündeki engelleri kaldırmak ve dozları doğrudan tüm Los Angeles’lılara vermek için mümkün olan her şeyi yapmaya devam edecek" dedi.

Hareket, çevrimiçi rezervasyon platformlarında gezinmek için zamanı veya teknolojik kaynakları olmayan kişilere aşı olma şansı vermeyi amaçlıyor. Aşılar ücretsiz. Pazartesiden Cumartesiye kadar açık olan Crenshaw Christian Center, Hansen Barajı ve Dodger Stadyumu gibi şehrin arabalı sitelerinde randevusuz seçenekler de mevcut. İnsanlar isterlerse yine de önceden kaydolabilir. 

Yetkililer, şehrin bu hafta yaklaşık 255.000 aşı vermeye hazır olduğunu ve 42.000 doz Moderna aşısı, 54.000 Pfizer-BioNTech aşısı ve 27.000 Johnson & Johnson aşısı yapmayı beklediğini söyledi.

Şehir aynı zamanda Pierce College ve LA Southwest College'daki aşılama alanlarının saatlerini sabah 8'den akşam 8'e kadar uzattı, böylece daha fazla insan işten sonra aşı olabilir. Şehir, bu hafta Güney LA'deki Green Meadows Rekreasyon Merkezi'ne üçüncü bir gece kliniğinin eklendiğini ve 9: 00-21: 00 saatleri arasında açık olacağını duyurdu.

Garcetti'nin ofisi bir haber bülteninde, geçen hafta şehrin ilk gece kliniğinde ilk dozların % 62'sinin öğleden sonra 2'den sonra verildiğini söyledi.

Şimdiye kadar 105.298 doz aşı uygulayan gezici ekipler bu hafta Glassell Park, Arleta, Sylmar, Chesterfield Square, Green Meadows, Boyle Heights, North Hollywood, San Pedro, Wilmington ve Canoga Park'ı ziyaret edecek.

The Times’ın aşı takipçisine göre şu ana kadar LA County sakinlerinin % 48,7'si en az bir doz aşı aldı ve % 35,4'ü tamamen aşılandı .

Yetkililer, KOVİD-19 aşılarına olan talebin, aşıyı isteyen ve onu takip etmek için zamanı ve kaynağı olan çoğu insan en az bir aşı aldığı için, ilk ilgi artışından sonra azaldığını söylediler.

Orange County, en büyük dört aşılama merkezini Haziran ayı başlarında kapatacağını ve Los Angeles şehrinin Mayıs ayı sonunda ülkenin en büyüklerinden biri olan Dodger Stadyumu’ndaki aşı tesisini kapatacağını duyurdu.

Yetkililer, nüfusun geri kalanının aşılanmasının daha zor olacağını söylüyor ve yetkililer, daha düşük gelirli nüfuslara ve uzun mesafelere gidemeyen veya aşı için sınırlı zamanı olan savunmasız insanlara odaklanılması gerektiğini söylüyor .

Pazar günü, Los Angeles İlçe Halk Sağlığı Departmanı 248 yeni koronavirüs vakası ve beş ilgili ölüm bildirdi. Yetkililer, son haftalarda genel vakalarda devam eden düşüşün bir yansıması olsada, bu kadar düşük rakamların hafta sonu raporlama gecikmelerinden kaynaklanabileceği konusunda uyardılar.

Cesaret verici eğilimlere rağmen, ilçe Halk Sağlığı Müdürü Barbara Ferrer herkesi bir an önce aşı olmaya çağırdı ve şu açıklamayı yaptı: "İletim düşükken ve vakalarda, hastaneye yatışlarda ve ölümlerde düşüşler görmeye devam ederken, LA County'de 24.000 KOVID-19 ölümünün korkunç kilometre taşına yaklaşıyoruz. Aşılanmamış insanlar arasında KOVID-19 bulaşma riski ve ciddi sağlık sonuçları olmaya devam ediyor. Lütfen mümkün olan en kısa sürede aşı olun. "

Kaliforniya'daki yerel sağlık yetkilileri, aşılara erişimi iyileştirmek için, daha fazla evde aşılama ziyareti yapmak ve aşı alanlarına ulaşım önermek gibi, hala daha fazlasını yapmaları gerektiğini söylüyor.

Kovid-19'da son durum: Veriler açıklandı

 

Kovid-19 tedbirleriyle kılınacak bayram namazının saatleri belli oldu

 

Aşılamaya bayram düzenlemesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika10 Mayıs 2021 11:52

    ABD'de aşı bolluğu, Türkiye'de aşı kıtlığı var. 

  • Cevdet10 Mayıs 2021 13:35

    Maalesef güçlü ülkeler Dünya kaynakları üzerine yaptıkları üzücü paylaşım stratejilerini aşılar üzerine de aynı şekilde yapmaktadır. Bir kaç haber programında AB ülkelerinin toplantılarında bazı delegelerin sadece diline gelen "Aşı paylaşımında adil olunması, nüfusa göre dağılım yapılması ve diğer ülkelerin Covid aşılarına nasıl ulaşacağı" konusuna bir çözüm aramamışlardır. Yine aynı ülkeler kendileri dışındaki ülkelere covid aşısı satışı yapan aşı üretici ülkelere ise bir nevi düşman gözüyle bakmaktadırlar. Sonuç olarak da bu konu, yalnızca 5 ülkede aşı bolluğu, diğer ülkelerde ise gerekli bir talep olmaktan ileri gidememekte.