E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den 'savaş çıkabilir' uyarısı---

Çin'den 'savaş çıkabilir' uyarısı

Çin'den 'savaş çıkabilir' uyarısı
14 Nisan 2017 - 20:46 borsagundem.com

Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer silah denemesi yapacağı iddiası, tansiyonu en üst seviyeye çıkardı

Kuzey Kore'nin yarın kurucu liderinin doğum günü dolasıyla düzenlenecek etkinliklerde yeni bir nükleer silah denemesi yapabileceği iddia ediliyor.

Tansiyon karşılıklı açıklamalarla giderek artarken Çin'den "her an savaş çıkabilir" uyarısı geldi. Çin Havayolları'nın (Air China) ise Kuzey Kore'ye uçuşlarını askıya aldığı iddia edildi. Ancak Air China yaptığı açıklamada uçuşlarının askıya alınmadığını 'talepteki düşüş sebebiyle bazı seferleri geçici olarak iptal ettiklerini' duyurdu. Kuzey Kore'nin Batılı ülkelerden gelen tüm uyarılara karşın yarın yeni bir nükleer silah denemesi gerçekleştirmesi bekleniyor.

Amerikan NBC televizyonu böylesi bir nükleer denemeyi önlemek için ABD'nin Kuzey Kore'ye önleyici askeri operasyon düzenleyebileceğini duyurdu.

Amerikan NBC televizyonu, Kuzey Kore'nin nükleer tesislerini Tomahawk füzeleriyle vurabilmek için ABD'nin iki savaş gemisini bölgeye konuşlandırdığına dikkat çekti.

Bu iddialar ABD'li yetkililer tarafından doğrulanmadı. Ama ABD'li ve Kuzey Koreli yetkililerin karşılıklı açıklamalarıyla tansiyon giderek yükseliyor.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin bölgeye nükleer kapasiteli savaş gemisi göndererek barışı tehdit ettiğini savundu.Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kore yarımadasında her an bir termo nükleer savaş çıkabilir" denmesi dikkat çekti.Kuzey Kore Dışişleri Bakan yardımcısı Han Song Ryo tansiyonun yükselmesinden ABD Başkanı Donald Trump'ı sorumlu tuttu. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Han, "Trump'ın Kuzey Kore politikasının bir önceki yönetime göre daha saldırgan ve agresif olduğunu görüyoruz. Esas sorun çıkaran biz değiliz, onlar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)