E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'den nükleer deneme hazırlığı---

Kuzey Kore'den nükleer deneme hazırlığı

Kuzey Kore'den nükleer deneme hazırlığı
05 Ağustos 2022 - 11:08 borsagundem.com

Kuzey Kore’nin, kuzeydoğusundaki nükleer deneme sahasında hazırlık yapıldığı ve yeni bir deneme yapabileceği ileri sürüldü.

ABD ve Güney Kore istihbarat yetkilileri, Kuzey Kore’nin Punggye-ri deneme sahasında yeni nükleer testler yapma hazırlığında olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Uydu görüntüleri, deneme sahasındaki Tünel 3 girişinde mart ayından itibaren yeni kazı çalışmaları yapıldığını ve alanda 2018 yılında yıkılan bazı binaların yeniden inşa edildiğini gösterdi.

Öte yandan BM uzmanları tarafından BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan raporda, Kuzey Kore’nin Yongbyon nükleer sahasındaki uranyum zenginleştirme tesisini genişletmeye devam ettiği belirtildi.

Associated Press tarafından elde edilen raporda, Kuzey Kore’nin bu yıl içinde iki büyük “hack” olayı gerçekleştirdiği ve piyasalardan “yüz milyonlarca dolar” değerinde kripto para çaldığı, BM yasalarını ihlal ederek bazı şirketler üzerinden yasa dışı petrol ithalatı ve kömür ihracatı yaptığı kaydedildi.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı için 'gecikecek' iddiası

 

Nükleer müzakerelerde ilk görüşme gerçekleştirildi

 

İran, nükleer anlaşmada ikna peşinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)