E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'den Güney Kore'ye yanıt: Çeneni kapat!---

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye yanıt: Çeneni kapat!

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye yanıt: Çeneni kapat!
19 Ağustos 2022 - 10:09 borsagundem.com

Kim Jong-un'un kız kardeşi, nükleer cephaneliğinden vazgeçmesi karşılığında Seul'den gelen ekonomik yardım teklifini reddetti. Kim Yo Jong, Güney Kore liderine 'çenesini kapatması' ve 'saçma konuşmayı' bırakması gerektiğini ifade etti.


Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kardeşi ve ülkenin iktidar partisinde üst düzey bir yetkili olan Kim Yo Jong, nükleer cephaneliğinden vazgeçmesi karşılığında Seul'den gelen ekonomik yardım teklifini reddetti ve bu fikri "saçma bir rüya" olarak nitelendirdi.

TRT Haber'deki bilgiye göre; Kim, devlet medyası tarafından aktarılan yorumlarda Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'u ateşli bir şekilde kınadı. Kim Yo Jong, "Söyleyecek daha iyi bir şeyi olmadığı için saçma sapan konuşmaktansa, çenesini kapaması imajı için daha uygun olurdu” dedi.

Kim , Kurtuluş Günü konuşmasında, liderin komünizm hakkında olumsuz yorumlarına atıfta bulunarak Yoon'u "sistemler arası çatışmayı kışkırtmakla" suçladı.

Yoon'a göre, Seul'ün teklifi, Kuzey Kore'nin elektrik şebekesini ve dağıtım altyapısını geliştirmek için “büyük ölçekli” gıda yardımı ve finansmanının yanı sıra ticareti kolaylaştırmak için limanları ve havaalanlarını modernize etme projelerini içerecekti.

Güney Kore'nin Kuzey'deki tarımsal üretim ve sağlık hizmetlerine de yardımcı olabileceğini iddia ederek, bu alanlarda “uluslararası yatırım ve finansal destek” sözü verdi.

Kuzey Kore'den Rusya’ya destek: Savaş için 100 bin asker teklif etti!

 

Kuzey Kore'den nükleer deneme hazırlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)