E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'den ABD'ye tehdit!---

Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit!

Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit!
27 Haziran 2022 - 14:50 borsagundem.com

Kore Savaşı'nın yıldönümünü kutlayarak Batı'nın 'saldırganlığını' kınadı ve intikam sözü veren Kuzey Kore ayrıca, ABD’nin Asya’da NATO benzeri bir askeri ittifak kurmayı planladığını ileri sürdü.


Ülkenin resmi haber ajansı KCNA'in aktardığına göre Kuzey Kore, Cumartesi günü Washington ve Seul'ün 'saldırgan hareketlerini' kınadı ve Kore Yarımadası'nda artan gerilim sırasında Kore Savaşı'nın 72. yıldönümünüde 'intikam alma' sözü verdi.

ABD’nin Asya’da NATO benzeri bir askeri ittifak kurma planı içerisinde olduğu da iddia edilerek tepki gösterildi. Açıklamada, "Japonya ve Güney Kore ile ortak tatbikat yapan ABD, Asya’da NATO benzeri bir oluşum kurmayı amaçlıyor" ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Kore'nin beş yıl içinde ilk nükleer testini gerçekleştirmeye hazırlanabileceği endişeleri arasında, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ve ABD Başkanı Joe Biden, Mayıs ayında için gerekirse daha fazla ABD silahı konuşlandırma konusunda anlaşmıştı.

KCNA, bir dizi işçi örgütünün "ABD emperyalistlerinden intikam yemini etmek" için toplantılar düzenlediğini de öne sürdü.

Kuzey Kore'de "yüksek ateş" vakaları 20 binin altına düştü

 

Güney Kore,ABD, ve Japonya, Kuzey Kore'ye karşı harekete geçti

 

Kuzey Kore'den peş peşe 8 balistik füze denemesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ27 Haziran 2022 22:42

    Ben şahsen K.Kore nin arkasındayım.abd ve yandaşlarını umarım haritadan silerler.