E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore yüksek kalibreli çoklu namlulu roketatar denemesi yaptı---

Kuzey Kore yüksek kalibreli çoklu namlulu roketatar denemesi yaptı

Kuzey Kore yüksek kalibreli çoklu namlulu roketatar denemesi yaptı
11 Eylül 2019 - 12:55 borsagundem.com

Kuzey Kore, haber ajansı KCNA'da yer alan habere göre lider Kim Jong Un gözetiminde yüksek kalibreli çok namlulu roketatar denemesi gerçekleştirdi.

Güney Koreli yetkililere göre Kuzey Kore kısa vadeli roketler kullandığı denemeyi dün yaptı.

Roketatar denemesi Kore yarımadasının nükleer silahlardan arındırılması için Washington ile yürüttüğü müzakerelerde mesafe alamayan Pyongyang'ın, görüşmeleri tekrar başlatmak istediği beyanından sadece birkaç saat sonra gerçekleşti.

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA'da yer alan habere göre Kim, daha önce de denemeleri yapılan roket fırlatma aracının "askeri operasyon (kabiliyetlerinin) nihayet teyit edildiğini" söyledi ve roketatar ile yapılabilecek bir sonraki adımın "ateşleme testini gerçekleştirmek" olduğunu belirtti.

Her ne kadar analistler Kuzey Kore'nin füze denemelerini silah geliştirmek veya subay sınıfına güven vermek gibi çeşitli amaçlarla yürüttüğünü söyleseler de, dünkü füze denemelerinin zamanlama açısından Washington'a bir mesaj niteliğinde görülüyor.

Kısa menzilli füzelerin herhangi bir anlaşmayı ihlal etmediğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, bu yılki füze denemelerine önem atfetmemişti. Ancak görevden dün alınan ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, Kuzey Kore'nin kısa menzilli füze denemelerinin dahi Birleşmiş Milletler (BM) kararı ile yasaklandığını söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)