E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore ve Güney Kore arasında tarihi anlaşma---

Kuzey Kore ve Güney Kore arasında tarihi anlaşma

Kuzey Kore ve Güney Kore arasında tarihi anlaşma
06 Mart 2018 - 13:38 borsagundem.com

Kuzey Kore ve Güney Kore'nin Kore Yarımadası'ndaki askeri gerginliği azaltmak için liderler arası kırmızı hat kurmakta anlaştığı duyuruldu

Kuzey Kore ve Güney Kore'nin Kore Yarımadası'ndaki askeri gerginliği azaltmak için liderler arası kırmızı hat kurmakta anlaştığı duyuruldu.

Kuzey Kore'nin, Güney Kore'ye karşı nükleer silah kullanmamayı, ABD ile anlaşılırsa nükleer ve füze denemelerini durdurmayı kabul ettiği bildirildi. 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in tarafından görevlendirilen heyetle Pyongyang'ta "samimi" bir görüşme yaptığı bildirildi.

KCNA ajansının haberinde, Kim'in heyetle akşam yemeğinde bir araya geldiği belirtildi.

Kim'in, 4 saat süren yemekte "yeniden birleşme" ve daha yakın ilişkiler tesis etme konusunda isteğini ifade ettiği kaydedildi.

BARIŞ RÜZGARLARI OLİMPİYATLARLA BAŞLADI

Kuzey ve Güney Kore arasındaki olumlu atmosfer, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni yıl konuşmasında, 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'na heyet gönderilebileceğini, bu konuda Seul ile görüşmelere açık olduklarını açıklamasıyla başlamıştı.

Bu diplomatik yakınlaşma neticesinde iki ülke arasında 2016'dan beri kapalı olan iletişim hattı yeniden açılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)