E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore nükleer silahsızlanma için ne istiyor?---

Kuzey Kore nükleer silahsızlanma için ne istiyor?

Kuzey Kore nükleer silahsızlanma için ne istiyor?
25 Nisan 2019 - 13:15 borsagundem.com

Rusya lideri Putin, Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlanma için uluslararası garanti talep ettiğini söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Koreli lideri Kim Jong-un’la yaptığı görüşmenin sonrasında, nükleer silahlardan arındırılması karşılığında Pyongyang’a ulusalararası güvenlik garantileri verilmesi gerektiğini söyledi.

Kuzey Kore lideri Kim’le Vladivokstok’ta görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Putin, Kuzey Kore’nin nükleer silah programının sonlandırılması, ABD ve Pyongyang’a uygulanan yaptırımlar hakkında açık bir görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi. 

Kim’in istediğinin de nükleer silahsızlanma olduğunu belirten Rusya lideri, ancak nükleer silah programının sonlandırılması karşılığında Kuzey Kore'ye uluslararası güvenlik garantileri verilmesi gerektiğini kaydetti.

Güvenlik garantilerine ilişkin sadece 2 ülkeyi içeren anlaşmaların yeterli olmayacağını söyleyen Putin, 6 ülkenin katılımıyla yürütülen görüşmelerin Pyongyang’a ulusalararası garantiler verilmesine yardımcı olabileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman Tokgöz25 Nisan 2019 21:48

    Abd tamam der anlaştık der gün gelir tamamen unutur , küresel iklim anlaşmasından çekildiler obama iran anlaşmasını bozdular kendi ülkemiz Türkiye abd ile 50 yıldan uzun süre  müttefik ama şu anda unuttular.İnsan olsa Alzimer olmuş dersin ama unutuyorlar işte.

  • ALAATTİN CAMGÖZ25 Nisan 2019 19:17

    tamam kuzey kore nükleer silahlardan arındırılacak fakat abd de arındırılsın.abd ne özelliği var.ben olsam kuzey kore nin yerinde asla ve asla kabul etmem.zaten olan olmuş.eğer abd ile kuzey kore arasında bir savaş çıkar ise  abd nin iki kredi veren ülkesi güney kore ve japanya haritadan silinir ise  abd kredi verecek ülke kalmaz.

  • HASAN TOSUN25 Nisan 2019 13:50

    ASLA GÜVENME GARANTİ DİYE BİŞEY YOK,