E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore minyatür nükleer silahlar geliştirdi---

Kuzey Kore minyatür nükleer silahlar geliştirdi

Kuzey Kore minyatür nükleer silahlar geliştirdi
30 Eylül 2020 - 16:49 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler’in (BM) yeni raporunda, Pyongyang'ın minyatür nükleer silahlar geliştirmeyi başardığı belirtilirken, nükleer programını engellemek için uygulanan uluslararası yaptırımlara rağmen balistik füzeler üretmeye devam ettiği kaydedildi

İngiliz Times gazetesinde yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından atanan uzmanların ele aldığı raporda, Kuzey Kore’nin uygulanan yaptırımlara ve koronavirüs salgınına rağmen yasaklı silahları satmanın ve satın almanın yollarını aramaya devam ettiği aktarıldı.

Raporda, Pyongyang’ın balistik füze programını 2020'nin başından bu yana "yoğun" bir hızla geliştirmeye devam ettiği bildirildi.

BM uzmanları, Pyongyang’ın, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti gemileri ve yabancı bayrak taşıyan gemilerle yasadışı yollardan petrol ithalatına yönelik uluslararası yaptırımları atlatmaya devam ettiğini belirtti.

Pyongyang, 2017 yılından bu yana özellikle petrol ürünlerinin yanı sıra kömür, balık ve tekstil ihraç etmesini engelleyen bir dizi BM Güvenlik Konseyi yaptırımına tabi tutuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)