E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore dünyaya rezil oldu---

Kuzey Kore dünyaya rezil oldu

Kuzey Kore dünyaya rezil oldu
22 Mart 2017 - 11:56 borsagundem.com

ABD Pasifik Komutanlığından yapılan açıklamada, "füzenin fırlatıldıktan sonra saniyeler içinde patladığı" belirtildi

Kuzey Kore'nin başarısız bir füze denemesi yaptığı bildirildi. Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkilileri de Kuzey Kore'nin liman kenti Wonsan'dan gerçekleştirdiği füze denemesinin başarısız olduğunu açıkladı.

Yetkililer, füzenin türünün araştırıldığını kaydetti. Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansında (KCNA) hafta sonu yer alan haberde, Pyongyang yönetiminin "devrim niteliğinde buluş" olarak nitelendirdiği yeni nesil roket motorunun başarıyla test edildiği duyurulmuştu.

Yüksek itiş gücüne sahip yeni nesil roket motorunun denemesinin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un katılımıyla Sohae fırlatma tesisinde yapıldığı belirtilmişti. Yeni nesil roket motorunun, Kuzey Kore uzay ve uydu fırlatma programlarında kullanılacağı kaydedilmişti.

Kuzey Kore, 6 Mart'ta ülkenin kuzeybatısından 4 balistik füze fırlatmıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 2006 yılından bu yana Kuzey Kore'ye bazı yaptırımlar uyguluyor. Konsey, nükleer faaliyetleri nedeniyle Kuzey Kore'nin füze denemesi yapmasını yasaklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekselans00622 Mart 2017 12:06

    haberin başlığı çok rezil bence.. adam füze imal etmis mükemmel bir icraat başarılı yada başarısız orası şimdilik göreceli bir kavram. gülünecek rezil olunacak durum aksine edilinen kazanımlar teknolojı cesaret bılgı ve bir suru olumlu getırı...yazık bu haberı yapanlara..