E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Irak'ta kara harekâtı! Kahraman komandolarımız Haftanin'de---

Kuzey Irak'ta kara harekâtı! Kahraman komandolarımız Haftanin'de

Kuzey Irak'ta kara harekâtı! Kahraman komandolarımız Haftanin'de
17 Haziran 2020 - 01:37 borsagundem.com

MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin'de'' ifadesine yer verildi


Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Pençe-Kaplan Operasyonu''nda kara harekatının başladığını, komandoların Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde olduğunu duyurdu.


MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin'de. Hava Kuvvetleri, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandolarımız hava hücum harekatıyla bölgeye intikal etmişlerdir. Operasyon, karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik düzenlenmektedir. Pençe-Kaplan Operasyonu uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir.'' ifadelerine yer verildi. 

Bakan Akar ve ve TSK Komuta Kademesi Harekat Merkezi'nde

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, "Pençe-Kaplan Operasyonu"nu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.

Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri İHA ve SİHA’larla desteklenen komandoların hava hücum harekatıyla bölgeye intikal ettiği Pençe-Kaplan Operasyonu'nu Milli Savunma Bakanı Akar ile TSK Komuta Kademesi anlık takip ediyor.

Harekat öncesinde brifing ile sahadaki son hazırlıklara ilişkin bilgi alan Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, harekatı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.

"Operasyon planlandığı şekilde başarıyla sürüyor"

Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe-Kaplan Operasyonu"nun planlandığı şekilde başarıyla sürdüğünü belirtti.

"Belirlenen hedefler tam isabetle vuruldu"

Milli Savunma Bakanlığı, hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerince belirlenen hedeflerin yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vurulduğunu duyurdu.

Gül ve Çelik'ten "Pençe-Kaplan Operasyonu"na destek mesajı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Pençe-Kaplan Operasyonu'na ilişkin, "Rabbim yiğit Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun, şanlı ordumuzu muzaffer eylesin." ifadesini kullandı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un ''Ordunun Duası'' şiirinden, "Millet için etti mi ordum sefer. Kükremiş aslan kesilir her nefer." dizelerine yer verdi.

Pençe-Kaplan Operasyonu'nun başladığını belirten Gül, "Rabbim yiğit Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun, şanlı ordumuzu muzaffer eylesin." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütlerini imha etmek meşru hakkımızdır"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin uluslararası hukuka dayanan haklarını kullanarak teröre karşı etkili mücadelesini sürdürdüğüne işaret ederek, Türkiye'nin, sınırlarına, vatandaşlarına ve güvenlik güçlerine saldıran teröristlerle mücadele etmenin en doğal hakkı ve görevi olduğunu vurguladı.

Ülkenin ve insanlığın düşmanı olan terör örgütlerinin Türkiye'ye saldırırken başka ülkelerin topraklarını kullandığına dikkati çeken Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu terör örgütlerini bulundukları yerde imha etmek meşru hakkımızdır. Türkiye'nin terörle mücadelesi en temel hukuk ilkelerinden güç almaktadır. Bu terör örgütlerinin o topraklarda bulunması gayrı meşrudur. Bunu eleştirmeyenlerin, Türkiye'nin meşru terörle mücadelesi hakkında olumsuz açıklama yapmaları teröre destek vermek anlamına gelir.

Milletimizin ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için yürüttüğümüz terörle mücadele, dünyanın en meşru mücadelesidir. Gücünü hukuktan ve haklılıktan alan güçlü bir terörle mücadele yürütüyoruz. Dualarımız ve desteğimiz kahraman komandolarımızla beraber. Allah yardımcıları olsun. Kılıçları keskin olsun."

Bakan Akar ve komutanlar operasyonu KK karargahından sevk ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Haziran 2020 10:25

    içimizdeki hainler kuduruyordur.

  • KERİM17 Haziran 2020 09:00

    oralarda habbeden dabbe ye her şeyi vurun yıkın.ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN YOLUNUZ AÇIK OLSUN AYAĞINIZA TAŞ DEĞMESİN

  • Alp17 Haziran 2020 08:01

    HDP be yandaslari  dusunsun.hala ortakliga  devammi..Bu halk ta bunlara oy verir artik pes.yaziklar olsun

  • Mucise Reis ;)17 Haziran 2020 07:14

    Türk ordusu durudurulamaz. En çok güvenilen kurum. Milletin çocukları her biri... Umuyoruz, en büyük güven duyulan kurumumuz başarıları le bazıları siyasi çıkar elde etmeye çalışmaz.  Bir tarafa sıfır güven, malum siyasi kadroya...bir tarafa canla başla en büyük destekle güven. Yolunuz bahtınız açık olsun aslanlar...Her daim sizinleyiz.  

  • Hsn akb 17 Haziran 2020 05:19

    Allah ım sizleri her türlü Kazalardan belalardan tuzaklardan korusun Dualarımız sizinle canımızssınız

  • Bu Millet Sizinle 17 Haziran 2020 03:01

    Allah yar ve yardımcınız olsun