E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Akım boru hattında 4. sızıntı tespit edildi---

Kuzey Akım boru hattında 4. sızıntı tespit edildi

Kuzey Akım boru hattında 4. sızıntı tespit edildi
29 Eylül 2022 - 14:25 borsagundem.com

İsveç Sahil Güvenliği, Kuzey Akım 1 ve 2 doğalgaz boru hatlarında hafta başında tespit edilen üç sızıntının ardından dördüncü bir sızıntının daha tespit edildiğini duyurdu.

Kuzey Akım 1 ve 2 doğalgaz boru hatlarına yönelik sabotajın yankıları sürerken İsveç Sahil Güvenlik birimleri, hatta dördüncü bir sızıntı daha keşfettiğini bildirdi.

Svenska Dagbladet gazetesinin haberine göre dördüncü sızıntı Kuzey Akım-1 boru hattında tespit edildi.

Gazeteye demeç veren Sahil Güvenlik Sözcüsü Jenny Larsson, "Bu dördüncü sızıntı. Bu dört sızıntıdan ikisi İsveç'in, diğer ikisi Danimarka'nın münhasır ekonomik bölgesinde bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Finlandiya: Sabotaj ihtimali göz ardı edilemez

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Kuzey Akım 1 ve 2 doğalgaz boru hatlarındaki sızıntılara ilişkin sabotaj ihtimalinin göz ardı edilemez olduğunu belirtti.

Haavisto, yaptığı açıklamada, "Sabotaj göz ardı edilemez, bunun cezai bir mesele olarak soruşturulması gerekiyor. Polonya, Baltık Akımı boru hattını açtığı sırada yaşanan bu sızıntıların zamanlaması, eğer kasıtlı yapıldıysa ne kadar dikkatli olmamız gerektiğinin ve ne kadar savunmasız olduğumuzun göstergesi" dedi.

Bakan, gaz sızıntılarına ilişkin Danimarka Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod ve İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile görüştüğünü, mevkidaşlarının da sızıntılara ilişkin sabotaj ihtimali üzerinde durduğunu aktardı.

Haavisto, konunun daha fazla araştırılmaya ihtiyacı olduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

İsveç, Kuzey Akım gaz sızıntıları ile ilgili soruşturma başlattı

 

Kuzey Akım 1'in iki hattında basınç düştü

 

Haavisto, soruşturma sürecinde İsveç ve Danimarka’ya 'her türlü desteği vermeye hazır olduklarını' vurguladı.

Avrupa Birliği’nin (AB) de kendileriyle hemfikir olmasının oldukça önemli olduğunu belirten Haavisto, Avrupa’ya gaz akışı sağlayan 'ana boru hattı ve enerji bağlantısına herhangi bir kasıtlı zararın çok ciddi bir durum' olduğunu da sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)