E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKuyumcularda 'çeyrek'lik kalmadı---

Kuyumcularda 'çeyrek'lik kalmadı

Kuyumcularda 'çeyrek'lik kalmadı
06 Kasım 2014 - 18:39 borsagundem.com

Altın fiyatlarının düşmesiyle vatandaş altına hücum etti. Piyasada çeyrek altın kalmadı

ABD'den gelen veriler ve açıklamalar eşliğinde doların güçlenmesi karşısında altın günden güne erirken, düşen fiyatlarla birlikte vatandaş altına hücum etti. Piyasada çeyrek altın bulunamazken, stok yapan kuyumcular da çeyreği 6-8 lira daha pahalı satıyor.

FİYAT DÜŞÜNCE TALEP ARTTI
İstanbul Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Akbulut, altın fiyatları düştüğü için talebin çok yoğun olduğunu ifade ederek, talebe yetişilemediğini kaydetti. Salı günü Darphane'ye yaklaşık 5 tonluk altın siparişi verildiğini aktaran Akbulut "Darphane basılı altınları bugün yarın verecek. Darphane ile görüşmelerde bulunduk. Geçen yıllarda olduğu gibi gecikmeler olmayacak. Böylece fiyatlar da stabilize hale gelece"dedi.

SON 1 HAFTADA TALEP PATLADI
29 Ekim'de yeni baskıların da devreye girmesi ile herşeyin üst üste geldiğini vurgulayan Akbulut "Geçen 8-9 ayda Darphane'ye 25 ton talep gelirken, son 1 haftada bu 3-5 tona çıktı" diye konuştu.
Piyasada mal olmadığı için elinde altın olan kuyumcunun da işçilik yaptığını ifade eden Akbulut, çeyrek altının şu anda 140-143 lira arasından satılması gerektiğini ifade ederek "Kuyumcular için 5 lira makas aralığı olabilir ama bu 15-20 liraya çıkıyorsa vatandaşımız talep etmesin. Bunu yapan kuyumcular da kendisine çeki düzen versin" dedi.
Çeyrek altın fiyatları son 11 günde 10 lira artış gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • altın07 Kasım 2014 14:03

    bu altında niye fiziki stoklanmaya çalışılır hiç anlamam,kuyumcudan 5-8 tl fazla verip alacağıma, direkt internet hesabından gram altın almak daha mantıklı, çeyrek altın fiyatı 1,60 gramdır, 83*1,6 =132 tl den alırsınız, kuyumcuya gidiyorsun 140-142 tl bu olay mantıksız, altın fiyatları düştüğü anda kuyumcular bir bahane bulup altını ucuza satmıyorlar

  • Soon or Lter07 Kasım 2014 00:23

    global buyuk oyuncular Altını diplerde iyice toplayacaklar önce, sonra çıkarırlar

  • kuyumcu06 Kasım 2014 22:43

    bu haber gerçek değil sadece fiyatlarin aşaği düşmesı sebebiylen firsatçi toptancılar ellerinde kalan mallarin düşük fiyattan gitmesın dıye sarrafiyeye işçilik aliyorlar tavsiyem biraz daha beklemek anlatildiği gibi talep sunnı gerçek değil mali piyasaya vermeyerek fiyati şişiriyorlar ytd değildir

  • fxy06 Kasım 2014 20:00

    Neden acele ediyorlar ki 100tl ye alabilirler