E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKuyumcular kredi kartından yana dertli---

Kuyumcular kredi kartından yana dertli

Kuyumcular kredi kartından yana dertli
01 Ocak 2014 - 06:45 borsagundem.com

BDDK'nın kredi kartı düzenlemesi kuyumcuları tedirgin etti. 1 Şubat'tan sonra kredi kartıyla altın alınamayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (BDDK) hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Şubat'tan itibaren yürürlüğe girecek yönetmelik değişikliğiyle kredi kartı kullanarak taksitle altın alma döneminin sona erecek olması, kuyumcuları endişelendiriyor.
Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlemeye neden gidildiği konusunda bir fikirleri olmadığını ancak olaya olumlu bakmak istediklerini söyledi.
     
Taksitlendirmenin, gerek altın gerekse diğer sektörler için ciddi motivasyon olduğunu ifade eden Başman, "Ekonomiye baktığımızda piyasadaki emisyon hacmi yani sıcak para kullanımı sabit kalırken, kredi kartıyla alışverişlerde ciddi artış yaşanıyor. Eğer kredi kartı kullanımına kısıtlama getirilirse başta bizim sektörümüz olmak üzere diğer sektörlerde de ciddi piyasa daralması görülebilir. Kredi kartına taksit biterse altın sektörü ciddi sekteye uğrayabilir" diye konuştu.

KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI

Hediye altın almanın, Türkiye'de kültür haline geldiğini vurgulayan Başman, şunları kaydetti:"Doğumda, sünnette, düğünde sevdiklerimize altın hediye etmeyi tercih ederiz. Altın alışverişinin yüzde 50'si kredi kartına taksitle yapılıyor. Eğer bu düzenleme hayata geçerse vatandaşımız altın alma kararını yeniden gözden geçirecek ve başka yollar aramaya başlayacak. Vatandaşımız, 'Bin liraya bir bilezik alsam 10 taksitte öderim' diye düşünüyor. Şu an 100 liralık altın alırken bile 'Taksit yapıyor musunuz?' diye soruluyor. Taksit olayı, kötü niyetli insanlarca tefecilik amacıyla da kullanılabiliyor ama birkaç kötü niyetli insan için sektör zan altında bırakılamaz. Eğer taksit olayı bitirilmek isteniyorsa altın sektörünün bu durumdan zarar görmeden nasıl çıkacağı konusunda da düzenleme yapılmalı."

ACELE ETMELERİ GEREK
     

Yönetmelik değişikliğinin 1 Şubat'ta yürürlüğe gireceğini anımsatan Başman, "Taksitle altın almayı planlayanların 1 Şubat'tan önce almaları kendi yararına olur. Şu an altın normal değerlerinde seyrediyor. Gerek hediye gerekse yatırım amaçlı kredi kartına taksitle altın almak isteyenler 1 Şubat'tan önce bunu gerçekleştirmeli" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • modernleşmiş tefeciler ülkesi01 Ocak 2014 11:06

    kuyumcular odası açıklamasında kuyumculuk sektörü daralacağından bahsediyor galiba odadan çıkmıyor yüzdesel olarak çoğunluk kuyumcudan altın değilde kredi kartıyla para alıyor

  • OYUN BİTTİ01 Ocak 2014 10:59

    250 ONS TAN 1920 ONSA KADAR ÇIKTI BİRAZ DÜŞTÜMÜ HAZMEDEMİYORLAR BOZDUR BİR PARÇA AL DAİRE BOZDUR BİR PARÇA AL PASAJ DA İŞYRİ ATOLYE YAP OH NEGÜZEL BENCE BU ALTIN 40.00TL Yİ GEÇMEMELİ ÇYREĞİ ALAMAZ OLDUK DÜĞÜN OLUYOR PARA TAKIP GEÇİŞTİRİYORUZ HER YOKUŞUN BİR İNİŞİ VAR KUYUMCULAR PARDON TESTERE HEP BANA

  • HAYIRLI 201401 Ocak 2014 10:53

    HEM GİDERKEN HEM GELİRKEN BEN ALTINIMI BANKA ÜZERİNDEN ALIYORUM SİZLERE YEDİRMEM PARAMI TAKİ İÇİN ANCA İNCİK BONCUK ALIRIM BUNCA YIL KANIMIZI EMİP SAYEMİZDE ZENGİN OLDUNUZ KUYUMCULARIN MERKEZ YERLERDE ÖDEDİĞİ KİRALAR KİLOLARCA KİMDEN ÇIKIYOR BUNLARIN PARASI TABİKİ BİZ VATANDAŞLARDAN

  • İYİ OLDU HAYDİ 201401 Ocak 2014 10:48

    ÇOK ŞÜKÜR HER YERİ TEFECİLER SARMIŞTI BÜTÜN GENÇLER MESLEK EDİNMEYİ BIRAKIP KOLAY PARA KAZANMA UĞRUNA KENDİLERİNİDE KÖRETYORLARDI ETRAFIMIZ YENİ YETME ZENGİNLERLE DOLDU BİRBİRİNİ ÇARPANLARDA Bİ OKADAR