E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuveyt'in yeni Emiri Veliaht Prens Nevvaf oldu---

Kuveyt'in yeni Emiri Veliaht Prens Nevvaf oldu

Kuveyt'in yeni Emiri Veliaht Prens Nevvaf oldu
30 Eylül 2020 - 08:24 borsagundem.com

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın 91 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah Kuveyt'in yeni Emiri oldu.

Başbakan Sabah el-Halid es-Sabah başkanlığında olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Veliaht Prens Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın Kuveyt Emiri olduğu duyuruldu.

Yeni Emir Nevvaf kimdir?
Tüm gözlerin üzerine çevrildiği Şeyh Nevvaf, geleceğin yöneticilerinin eğitildiği okullarda eğitim alarak, ülkede "güvenlik ve istikrarın manevi babası" olarak nitelendirilene kadar pek çok üst düzey görevler yaptı. Daha sonra Veliaht Prens olarak 14 yıl boyunca çalışmalarını sürdürdü.

18 Temmuz'da Şeyh Sabah, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir hastaneye kaldırıldığında, Veliaht Prens ülke işlerini yönetmede bazı anayasal haklarını kullanıldı.

Veliaht Prens iken yolsuzluğa karşı önemli bir mücadele yürüten Nevvaf, bir hanedan üyesinin yolsuzluğa karıştığına dair iddiaların ardından 23 Ağustos'ta Kuveyt halkına hitaben yaptığı konuşmada, iktidardaki aile üyelerinin hukuktan üstün olmadığını söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cgucluturk30 Eylül 2020 11:47

    (Nevvaf, bir hanedan üyesinin yolsuzluğa karıştığına dair iddiaların ardından 23 Ağustos'ta Kuveyt halkına hitaben yaptığı konuşmada, iktidardaki aile üyelerinin hukuktan üstün olmadığını söylemişti.) Bu cümle çok önemli. Adaletli hükümdar payidar olur. İnşallah ADALETLİ olur. hayırlı olsun.