E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKütahya’da Hıfzıssıhha Kurulu'ndan sigara kararı: Yasaklandı---

Kütahya’da Hıfzıssıhha Kurulu'ndan sigara kararı: Yasaklandı

Kütahya’da Hıfzıssıhha Kurulu'ndan sigara kararı: Yasaklandı
02 Ekim 2020 - 19:29 borsagundem.com

Kütahya Valiliği, korona virüsü tedbirleri kapsamında maske kullanımını ihlal ederek ya da maskeyi aşağı indirerek sigara içilmesinin yasaklandığını açıkladı.

Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Ali Çelik başkanlığında toplandı. Korona virüsü tedbirleri kapsamında takılması zorunlu olan maskenin sigara içme bahanesiyle ihlal edildiği belirtilen kurulda kent merkezindeki birçok cadde ve sokakların yanı sıra pazar yerleri, cami önleri, hastane bahçeleri, parklar gibi alanlar ile otobüs ve servis duraklarında sigara içilmesinin yasaklanmasına karar verdi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında şu ifadeler kullanıldı:

* Merkezinde Atatürk Bulvarında, Adnan Menderes Bulvarında, Asım Gündüz Caddesinde, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Abdurrahman Karaa Bulvarı, Sevgi Yolu´nda, Saman Pazarında maske kullanımını ihlal ederek ya da maskeyi aşağı indirerek sigara içilmesinin yasaklanmasına karar verildi.

* İş yeri sahiplerinin ve misafirlerinin işyeri önlerinde masa ve sandalye koyarak veya ayakta maske kullanımını ihlal ederek maskeyi aşağı indirerek sigara içmelerinin yasaklanmasına, pazar yerlerinde tuhafiye ve züccaciye alanları dahil müşteri ve pazarcıların maske kullanımını ihlal ederek, maskeyi aşağı indirerek sigara içmelerinin yasaklanmasına, ilimizde özellikle vatandaşlarımızın gün içerisinde toplu olarak bulunabilecekleri alanlar olan cami önleri, hastane bahçeleri, parklar gibi alanlar ile otobüs ve servis duraklarında toplum sağlığını korumak ve bulaşa sebep olunmaması maksadıyla sigara içilmesinin yasaklanmasına karar verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil Saray 03 Ekim 2020 20:14

    O zaman kafe leri lokantaları her yeri kapatın maske zorunlu diyorsunuz pazarda kafede her yerde ya takmıyorlar yada çenesinde maskeler ayrıca her vatandaş kafe ve lokantalarda maskeyi çıkarıp çay kahve içiyoruz yani maske ve sigara yasağı çok gereksiz madem ki böyle tedbirler alınacaktı neden bütün yaz millet denize girdi

  • M603 Ekim 2020 08:15

    Yeni mi akılları başlarına geliyor. 8 aydır bi çok ülkede sigara satışı durduruldu ,4 ayda alkol satılmadı. Numaradan önlem alma ayaklarındalar. Bu saatten sonra vakalar tavan yapmışken önlemek mümkün mü. Tüm mahallelerdeki 50 evden 20 si vakalı. Çocuğu okula yolla ordan eve taşısın en basiti. Çocuk bile güler şu yapılan saçma işlere.