E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuş gribinin ilk kez insana bulaşan türü tespit edildi---

Kuş gribinin ilk kez insana bulaşan türü tespit edildi

Kuş gribinin ilk kez insana bulaşan türü tespit edildi
20 Şubat 2021 - 19:03 borsagundem.com

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, ülkede "A (H5N8)" kuş gribinin ilk kez insana bulaştığını tespit ettiklerini bildirdi.

Popova, başkent Moskova'da düzenlediği brifingde, kuş gribiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya'da "A (H5N8)" kuş gribine insanda ilk kez rastlandığını belirten Popova, "Kuş gribinin, ülkenin güneyindeki bir tavuk çiftliğinin 7 çalışanında Vektör Araştırma Merkezinin bilim insanlarınca tespit edildi. Bu çiftlikte, Aralık 2020'de kuş gribi salgını yaşandı. Bu, dünyada ilk kez tespit edilen vakadır" ifadelerini kullandı.

Kuş gribine yakalananların kendisini iyi hissettiğini aktaran Popova, söz konusu virüsün insandan insana geçmediğinin altını çizdi.

Güney Kore'de kuş gribi alarmı

 

Kuş gribi salgını: 4 binden fazla hayvan telef oldu

 

Popova, bu konuda Dünya Sağlık Örgütünü (DSÖ) bilgilendirdiklerini kaydetti.

Vektör Araştırma Merkezi Genel Müdürü Rinat Maksyutov da insanda kuş gribini tespit eden test sistemini ve virüse karşı aşı geliştirebileceklerini duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selin20 Şubat 2021 22:50

    Bu hayvanlara yaptığınız zulümdür.Eşinme güneşlenme kanat çırpma hakkını elinden aldığınız bu canlıların etide yumurtası da hastalık getirir. Kuş gribi bişey değil direk kansorejen.

  • Hijyen21 Şubat 2021 10:14

    Köyde ki tavuk hertürlü böceği yer hastalıklara bulaşma ihtimali köyde daha fazla. Çiftlikte ki tavuk sadece yem yer, koşullar daha hijyenik. Ben köyde büyümüş bir kişi olarak *köy ürünleri doğal" diyerek satılan hiçbiri ürünü almam. Fabrikasyon tercih ederim. Herkesin kendi tercihi tabi.

  • Ali20 Şubat 2021 22:46

    Dinimize uygun hayvan yetiştirmezseniz yediğiniz zehir olur bir kafeste 12 tavuk sağa sola bile dönemiyor hayvan haklarına saygı dinimizin bir emri eziyetle hayvan bakılmaz. Eti de helal değildir.

  • Emekçi22 Şubat 2021 07:57

    İslam'a göre köy tavuğu direkt yenmez, kesmeden en az 3 gün sadece kafese kapatıp bitki tohumu verilmesi gerekir. İslam'a göre gezen tavuk helal değil

  • Misafir 20 Şubat 2021 22:03

    Şimdi kuş gribini bahane edip tavukları itlaf ediyorlar, sonrada büyük baş hayvanları bahane edip bu seferde kırmızı ete ulaşımı kesecekler. Sonra kendi ürettikleri yapay gıdalarla insan genetiğini değiştirecekler. Oyun çok büyük. Ama farkında olan malesef çok çok az.

  • Kenan 20 Şubat 2021 21:30

    Ortadoğu liderleri kendi varandaşları yüzğne bakarak gürlryerek bunlar dış mihrak bunlar kızıl haçlılar, bunlar emperyalistler falan diye haykırıp dururlar. Ama o dış mihrakların o kızılhaçlıların o emperyalistlere yüzüne bakınca da farklı bir moda gecerler ve işbirlikçi kesilirler. Sadece vatandaşa ayar verlemeler mi acaba?

  • Ali20 Şubat 2021 22:06

    Ne diyosun len git su iç