E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKurumsal yatırımcılar Bitcoin alıyor---

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin alıyor

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin alıyor
16 Mayıs 2022 - 12:14 borsagundem.com

Birçok kripto varlığın marjinal kazançlar kaydetmesiyle birlikte büyük çöküş yaşayan Bitcoin yeniden toparlanıyor


BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında sert fiyat hareketleri yaşanıyor. Geçen yıl kasım ayında 3 trilyon doların üzerine çıkan kripto para piyasalarının değeri 1.3 trilyon dolara kadar geriledi. Kayıp oranı yüzde 56’ya ulaştı.

Terra çöküşü sırasında Luna Guard Vakfı’nın Gemini ve Binance'e yaklaşık 80.000 BTC göndermesi kripto para piyasalarında büyük çöküşe neden oldu. Hafta sonu nefes alan piyasalarda kurumsal yatırımcıların yeniden alıma geçtiği gözlemleniyor.

SERT DÜŞÜŞ ALIM FIRSATI OLARAK KULLANILIYOR

Özellikle son iki hafta içerisinde yüzde 25’e yakın kayıplar yatırımcılar cephesinde ilginin azalmasına neden olmuştu. Ancak son gelişmelere bakıldığında bu seviyelerden dönüşün başladığı görülebiliyor. Keskin piyasa düşüşleri bazı yatırımcılar için fırsat anlamına da gelebiliyor.

CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju'ya göre kurumsal yatırımcılar şu anda piyasa yapıcılar aracılığıyla BTC satın alıyor.

Zincir içi analizler, Gemini borsasını kullanan piyasa yapıcıların 7-10 Mayıs tarihleri arasında Binance'e yaklaşık 84.000 BTC gönderdi. Bu rakam tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Ki Young Ju'ya, Binance'den en büyük BTC girişlerine sahip olması nedeniyle satış baskısının çoğunluğunun Coinbase'den geldiğinin de altını çizdi.

UZUN VADEDE YÖN HALA AŞAĞI

CoinGecko'ya göre de toplam piyasa değeri %2,8 artarak 1,36 trilyon dolara ulaştığından, son 24 saat içinde çoğu kripto varlığı için marjinal bir kazanç oldu. Uzmanlar bununla birlikte, sarsıntının henüz bitmemiş olabileceğine işaret ederek uzun vadeli eğilimin hala aşağı olduğunu belirtiyor.

Toplam piyasa değeri şu anda Kasım'daki 3 trilyon dolarlık zirvesinden %56 aşağıda, bu nedenle nihai bir kapitülasyon fitili ve daha uzun bir konsolidasyon dönemi hala kartlarda olabilir.

Bitcoin kritik eşikte

 

Bitcoin için 27 bin 800 dolar uyarısı

 

Bitcoin'i dipten almak riskli mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)16 Mayıs 2022 15:30

    btc de aklıma şu geliyor. geçmişte yine böyle düştü. sonrasında her gün çok daha iyi mutlu haberler vermişti. Ciddi biçimde ayı pıyasasını 6 ay öyle boyle surdurdu. Bakalım nasip ne olacak bu 2022... FED çok etkılı açıklamaları ile . ABd borsaları gibi etkı altına giriyor. 

  • Mucise Reis ;)16 Mayıs 2022 14:56

    İstanbul da binlerce müteahit var. Hepsi başaramıyor. kimi batıyor kimi kaçıyor. Altcoinlerde öyle. Bu risk var. Borsamızdaki zangırtı kağıtlar gibi . iyisi var kötüsü var. o bakımdan sepet yapmanız her yatırım alanında en iyisi olacaktır.  BTc ve diğerleri iyice kurumsalların girmesi ile teknık taktık uyumu arttı. bazı oluşan güçler, bazı kurumsal yapılar bu alanda spekulatif güç için çalışıyor. bir tarafa haber yayınlıyor diğer tarafa indir bindir yapıyor bu esnada kaldıraç açmaya çalışıyor. Yani balinalar birbiri ile denkleşemedi üstünlük  kuramadı hala. o bakımdan teknık  lazım . 

  • esse16 Mayıs 2022 13:55

    aklından sayı tut bilmecesi vardı. şimdi akıldan tutulan o sayıyı satıyorsun, adıda btc,luna,ethe, olmuş.