E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurumlar, altın fiyatlarında ne bekliyor?---

Kurumlar, altın fiyatlarında ne bekliyor?

Kurumlar, altın fiyatlarında ne bekliyor?
21 Ocak 2021 - 10:57 borsagundem.com

Gram altın 444 lira seviyelerinde, çeyrek altın 723 lira, Cumhuriyet altını 2.958 liradan satıldı. Gedik, İnfo ve Şeker Yatırım altın analizlerinde Biden dönemine dikkat çekiyor.

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 444,3 liradan işlem gördü.

Dün altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 1 üzerinde 445,9 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni güne değer kaybıyla başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 444,3 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 723 lira, Cumhuriyet altını da 2.958 liradan satıldı. Altının ons fiyatı, önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1.868 dolar seviyesinden alıcı buldu.

Analistler,  ABD'deki mali teşvik paketine ilişkin beklentilerin artmasıyla dün yüzde 1,6 değer kazanan altının ons fiyatının bugün yatay bir seyir izlediğini söyledi.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) kararlarının varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının beklendiğini aktaran analistler, iki bankanın da politika faizinde değişikliğe gitmesinin beklenmediğini bildirdi.

Analistler, bugün, yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, inşaat izinleri, konut başlangıçları ve Philadelphia Fed imalat endeksi verilerinin takip edileceği kaydedildi.

KURUMLARIN ALTIN ANALİZLERİ

Gedik Forex tarafından hazırlanan analizde, "Ons altın, Biden'ın göreve başlamasıyla ve teşvik paketine dair beklentilerin etkisiyle kazançlarını koruyor. Bu sabah hafif alıcılı seyrediyor. Biden dün göreve başladığı gibi 17 kararnameye imza atarken, salgın konusunda hassas olduğunu belirtti. Salgınla mücadeleye öncelik vereceklerini dile getirdi. Piyasalarda, bu sabah Dolar sınırlı düşüşle seyrediyor ve bu durumda altının yukarı yönlü hareketini destekliyor. Piyasalar Biden'ı bugünde yakından takip edebilir. Küresel piyasalarda Biden'a dair iyimser bir algı olduğu için altında buradan olumlu etkileniyor. ABD'nin ajandasında bugün ikincil düzey veriler açıklanacak. Ancak etkisi sınırlı kalabilir. Ons altın için 1883$ - 1900$ dirençlerinin ardından 1922$ direnci takip edilebilir. Geri çekilmelerde, 1857$ - 1840$ - 1820$ destek noktaları" denildi.

İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan altın analizinde, “Amerika kanadında Joe Biden resmi olarak görevinde dün itibari ile başladı. ABD Başkanı Biden göreve başlar başlamaz 17 kararnameye imza attı ve Trump dönemindeki politikaları geri çevirmeye yönelik ilk adımları gerçekleştirdi. Biden’ın göreve başlama sürecinde yumuşak bir geçisin gerçekleşmesi piyasalarda olumlu karşılandı. Bununla birlikte yatırımcıların ek teşvik paketi konusundaki beklentileri devam ediyor ve bu beklentiler altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmelerin yaşanmasına neden oluyor. Ek olarak Hazine Bakanı Yellen hafta içerisinde bir konuşma gerçekleştirmiş ve bu konuşmasında korona virüs salgını ile mücadelede harcama yapmanın gerekli olduğunu fakat borç seviyeleri ile ilgili endişeleri olduğunu dile getirdi. Gün içerisinde piyasalar ABD’den gelecek olan İnşaat İzinleri ve İşsizlik Haklarından Yararlanma Başv. Verilerini takip edecek. Veriler TSİ 16.30’da açıklanacak. Bununla birlikte gün içerisinde Avrupa MB faiz oranı kararı yakından izlenecek. Tüm bunlar ışığında XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1875,84 – 1900,56 – 1929,28 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1857,46 – 1830,85 – 1800,02 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir" diye belirtildi.

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan altın analizinde, "Yukarı yönlü fiyatlamalarla desteklenen değerli metalin bugün gerçekleşecek işlemlerde 1850 üzerinde tutunması 1864 direncinin gündeme gelmesine neden olabilir. Olası aşağı yönlü fiyatlamalarda ise ons altında 1840 desteği gündeme gelebilir. Bu seviyenin kırılması durumunda 1825 seviyesine doğru geri çekilme olabilir" kısmına dikkat çekildi.

Altın fiyatları 2 haftanın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)