E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKurumlar 5 milyarlık Bitcoin sattı---

Kurumlar 5 milyarlık Bitcoin sattı

Kurumlar 5 milyarlık Bitcoin sattı
27 Temmuz 2022 - 10:03 borsagundem.com

Tesla ile başlayan satış dalgası yayılıyor. Kurumlar son iki ayda 5 milyar dolarlık Bitcoin sattı. Peki kripto piyasalarda bundan sonra nasıl bir seyir bekleniyor?

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Elon Musk’ın Çin'deki karantinaların oluşturduğu belirsizlikleri bahane ederek yüklü miktarda Bitcoin satması kripto para piyasalarında sert dalgalanmalara neden oldu.

Büyük kurumların da son iki ayda yaklaşık 5 milyar dolarlık 236.000'den fazla Bitcoin’i sattığı ortaya çıktı.

Bu kurumlar arasında Luna Foundation Guard, Tesla ve Arcane Research Analisti Vetle Lunde bulunuyor. Ayrıca madencilerin de satıcılar tarafında yer aldığı belirtiliyor.

Kripto paraya olan taleple 2021 Kasım'ında 68,9 bin dolara kadar yükselen Bitcoin, ardından Haziran'a dek 19 bin dolara kadar düşerek yüzde 50'den fazla değer kaybetti. Sorn dönemde yeniden 20 bin doların altına gerileyen Bitcoin 25 bin dolara doğru tırmanışa geçmişti ki, Tesli satış açıklaması yaptı.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli araç şirketi Tesla, Bitcoin varlığının yüzde 75'ini sattığını ve 936 milyon dolar karşılığında nakite çevirdiğini açıkladı.

Şirket geçtiğimiz yıl Şubat ayında 1,5 milyar dolar değerindeki en büyük yatırımını Bitcoin'de yaptığını açıkladığında dalgalanma yaşanmıştı.

Riskten korunma fonu Three Arrows ve kripto borç veren Celsius'un iflası, kripto piyasasında satış baskısı yarattı.

Büyük kurumların ve madencilerin her yükselişi satış fırsatı olarak göreceği ve önümüzdeki dönemde Bitkcoin başta olmak üzere kripto para piyasalarında baskının devam edeceği öngörülüyor.

Fed'in Faiz kararı öncesi Bitcoin 22 bin doların altına geriledi

 

Bitcoin'de ayı sezonu devam ediyor

 

Bitcoin’de çöküş çabuk unutuldu, yatırımlar hızla artmaya devam ediyor

 

Bitcoin’de kritik seviye 25 bin dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)27 Temmuz 2022 17:09

    olayların aslı şu. bazı kurumsallar şunu söyledi. Bizler btc den korktugumuz için değil, ticari hayatımızda olumlu ataklar ve pozisyonlar alabilme durumundan ötürü nakit pozisyona geçtik dediler yoksa aaa btc çöktü bitti ondan çıktık demiyorlar, hatta olası avantajlar değlernmendirilmediği durumlarda yenigen geri gelebiliriz mesajı veriyorlar.. olayın özeti budur